monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Cercetaţi pentru falsificarea biletelor de călătorie C.F.R.

Patru bărbaţi din Satu Mare şi Bistriţa, cu vârste cuprinse între 41 şi 54 de ani, care munceau pentru Căile Ferate Române (C.F.R.), sunt cercetaţi de poliţişti pentru falsificarea biletelor de călătorie C.F.R.

Poliţiştii din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Cluj-Napoca, în urma investigaţiilor desfăşurate au depistat la data de 21 septembrie patru bărbaţi, bănuiţi de înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi fals intelectual.

Cei patru, în calitate de conductori, respectiv şef de tren, începând cu luna iulie 2013, ar fi falsificat mai multe înscrisuri oficiale. Aceştia ar fi modificat peste 70 de bilete de călătorie nenominale, eliberate în tren către diverse persoane fizice, prin contrafacerea scrierii. Ar fi fost şterse datele scrise iniţial şi completate distanţe mai scurte, respectiv sume mai mici decât cele încasate în realitate. Bărbaţii şi-ar fi însuşit diferenţa de bani. Prejudiciul, creat prin obţinerea de către bărbaţi a unui folos material injust, este de peste 16.000 de lei.


Ulterior, înscrisurile modificate au fost predate casieriei societăţii angajatoare, inducând astfel în eroare partea vătămată cu privire la cuantumul sumelor încasate.

„Cei patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 41 şi 54 de ani, din judeţele Satu Mare şi Bistriţa-Năsăud, sunt cercetaţi de către poliţişti în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi fals intelectual, fapte prevăzute de codul penal”, au declarat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj.