Actualitate

Undă verde pentru Centura Floreşti-Cluj

Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a decis luni respingerea contestaţiei privind licitaţia de atribuire de către Comuna Floreşti pentru realizarea drumului de legătură între Floreşti – Cluj.

Drumul de legătură dintre Floreşti şi Cluj Napoca ar urma să aibă 4,3 kilometri, inclusiv cu 2 bretele de legătură spre Metro şi Polus. Traseul va începe pe strada Cetăţii 1 şi, prin spate pe la Metro şi Polus va face joncţiunea, complet  pe sol, fără viaducte, cu municipiul Cluj Napoca, în zona adiacentă depoului de tramvaie din Mănăştur, drumul Sfântul Ioan, urmând să existe 7 puncte de legătură cu DN1.

 Primarul comunei Floreşti, Horea Şulea, afirmă că centura va costa maxim 7 milioane de euro. Potrivit primarului, pentru realizarea centurii se va accesa un credit sau se va apela la o emisiune de titluri de stat, urmând să fie prima comună din România care accesează un asemenea instrument financiar.


“În prezent, în Floreşti locuiesc peste 30.000 de persoane. Dimineaţa, între orele 06.00-08.30, potrivit măsurătorilor, în medie 14.000 de maşini parcurg DN1 - Avram Iancu, spre Cluj-Napoca, dintre care doar 2.000 intră în Floreşti. Restul sunt floreşteni ce merg spre Cluj-Napoca. Unica arteră de legătură a fost deja marcată la patru benzi, dar acest lucru nu este de ajuns pentru a decongestiona traficul! S-a constatat o scădere a traficului după introducerea mijloacelor de transport în comun ale CTP în microcartiere şi suplimentarea programului de circulaţie, dar drumul de ocolire este o necesitate”, a spus primarul comunei Floreşti, Horia Şulea.

Ultimele Stiri
abonare newsletter