monitorulcj.ro Menu
Actualitate

DNA a ridicat de la ISJ Cluj documente privind organizarea ambelor sesiuni de bacalaureat din 2014

Procurorii DNA au ridicat, luni, de la ISJ Cluj toate documentele vizând organizarea ambelor sesiuni de bacalaureat din 2014, după ce fostul inspector şcolar adjunct Peter Tunde a fost acuzată că a primit bani ca să intervină pentru promovarea unor candidaţi la examen, ea fiind în prezent arestată.

Potrivit inspectorului şcolar general al ISJ Cluj, Valentin Cuibus, procurorii DNA au ridicat, luni, de la sediul inspectoratului, toate documentele care au legătură cu organizarea celor două sesiuni ale bacalaureatului din 2014 şi urmează să stabilească numărul elevilor care ar fi beneficiat de sprijinul fostului inspector adjunct, Peter Tunde, pentru a promova examenele.

"Noi nu facem o anchetă internă, în paralel cu cea a procurorilor, deoarece Peter Tunde a fost deja eliberată de ieri (n.r. - luni) din funcţie şi oricum toate documentele referitoare la bacalaureat au fost ridicate de către procurori, deci nu am mai avea cum să facem o verificare în paralel. Noi vom face verificări pentru a vedea dacă trebuie schimbate procedurile privind organizarea bacalaureatului", a declarat, marţi, pentru Mediafax Valentin Cuibus, inspectorul şcolar general al ISJ Cluj.


Cuibus a precizat că în sesiunea de vară a bacalaureatului fostul inspector Peter Tunde a fost numită membru într-o comisie de bacalaureat, însă ulterior a fost schimbată.

"Atunci (n.r. - la sesiunea de vară) am schimbat mai multe persoane, printre care şi pe Peter Tunde, din comisiile de bacalaureat, pentru că aveam nişte semne de întrebare. Doamna Peter nu a avut atunci deloc acces la comisiile de bacalaureat. Acum, la sesiunea de toamnă, a fost membru într-o comisie şi a avut acces doar la acea comisie", a mai spus Valentin Cuibus.


La rândul său, inspectorul general adjunct al ISJ Cluj, Mariana Pop, a declarat, marţi, că procurorii DNA au solicitat de la inspectorat mai multe documente, după ce au percheziţionat biroul fostului inspector şcolar Peter Tunde.

"Procurorii au venit luni, au solicitat documente, noi le-am pus la dispoziţie, o să le punem şi de acum înainte, dacă vor mai cere", a spus Mariana Pop.