monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Dinu Patriciu va fi înmormântat sâmbătă la Cimitirul Bellu din Bucureşti

Omul de afaceri Dinu Patriciu va fi înmormântat, sâmbătă, de la ora 11.00, la Cimitirul Bellu din Bucureşti, anunţă familia omului de afaceri, făcând totodată un apel la decenţă şi discreţie în ceea ce priveşte acest eveniment.

Omul de afaceri Dinu Patriciu

Sicriul, purtând trupul neînsufleţit, va fi transportat de la Londra şi apoi depus, în seara zilei de vineri, la Capela Cimitirului Bellu, unde se va desfăşura şi ceremonia funerară, arată reprezentanţii familiei intr-un comunicat de presă, potrivit Mediafax.

„Pentru a onora amintirea lui Dinu Patriciu, cu decenţă şi discreţie, familia solicită înţelegerea tuturor celor care doresc să participe la slujba memorială", se mai spune în comunicat.


Surse apropiate lui Dinu Patriciu au declarat, în 21 august, că omul de afaceri va fi înmormântat în România, cel mai probabil la Cimitirul Bellu din Capitală, unde familia acestuia are o capelă.

Omul de afaceri Dinu Patriciu a murit la vârsta de 64 de ani, pe 19 august, la Spitalul Royal Free din Londra.


„Dinu Patriciu a murit înconjurat de membrii familiei, în urma unei infecţii pulmonare, pentru care fusese spitalizat în ultimele zile", potrivit unui comunicat remis presei la momentul respectiv de familia Patriciu.

Conform comunicatului, funeraliile lui Dinu Patriciu vor avea loc în cercul restrâns al familiei.


Dinu Patriciu suferea de mai mulţi ani de cancer. În decembrie 2012, el a fost supus unui transplant de ficat.

Dinu Patriciu, fondator al PNL şi cel care a înfiinţat Rompetrol, cea mai mare afacere privată construită şi vândută vreodată de un antreprenor român, a fost prezent patru ani consecutiv în topul Forbes al celor mai bogaţi oameni din lume.


Patriciu a avut afaceri în domeniile petrolier, bancar, imobiliar şi media. Omul de afaceri deţinea active imobiliare în Germania, Suedia şi Polonia, evaluate la circa 1,1 miliarde de euro în mijlocul crizei.