Actualitate

Dezbatere publică pentru plimbarea câinilor în municipiu

Primăria Cluj-Napoca vrea să amendeze drastic proprietarii de câini care încalcă prevederile noului regulament.

Reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca au hotărât, în sfârşit, organizarea unei dezbateri publice privind noul regulament referitor la plimbarea şi circulaţia câinilor cu stăpân pe domeniul public din oraş. Potrivit reprezentanţilor Biroului Mass-Media din cadrul Primăriei, este cert că dezbaterea va avea loc la începutul lunii august, mai exact în 6 august, la ora 15.00. Astfel, toţi cei interesaţi să vină cu sugestii şi observaţii trebuie să se prezinte la dezbaterea publică. Noul regulament va intra în vigoare doar după dezbatere.

Dezbaterea va fi organizată după ce sute de clujeni au trimis sesizări, reclamaţii şi observaţii cu privire la noul regulament. Reprezentanţii Primăriei au precizat că au primit aproximativ 200 de sesizări scrise. 


Ce prevede noul regulament

Noul regulament a fost postat pe site-ul Primăriei în luna mai, iar acum s-a luat decizia organizării dezbaterii publice. Potrivit noilor prevederi din document, proprietarii de câini care încalcă regulile vor fi sancţionaţi cu amenzi între 200 şi 600 lei. Câinii nu au voie să fie lăsaţi liberi în niciun loc din municipiu, cu excepţia pădurilor Făget, Hoia, Lombului şi spaţiilor îngrădite pentru plimbarea patrupedelor. Regulamentul mai arată că toţi câinii vor fi plimbaţi cu botniţă şi lesă pe domeniul public, cu excepţia celor mici care vor fi purtaţi doar cu lesă.

Proprietarilor de patrupede le este prezentată o listă a tuturor locurilor unde nu au voie cu animalul: toate spaţiile verzi cu excepţia celor destinate plimbării câinilor, în perimetrul şcolilor, unităţilor de alimentaţie publică, unităţilor sanitare, ştranduri, terase, pieţe şi terenuri de sport, în mijloacele de transport în comun, în locurile de joacă pentru copii, în orice altă locaţie, zonă sau perimetru aparţinând domeniului public sau privat al municipiului Cluj-Napoca semnalizat prin indicatoare/panouri care interzic accesul câinilor.


În document se mai spune că proprietarii câinilor nu au voie să îşi cheme animalul în mod repetat, cu voce tare ca să nu îi deranjeze pe ceilalţi cetăţeni. De asemenea, atunci când activitatea câinelui devine un deranj pentru ceilalţi oameni, stăpânul trebuie să pună punct acelei activităţi.

Ultimele Stiri
abonare newsletter