Actualitate

Salubrizarea stradală: runda doi de contestații la licitație

Romprest, Brantner Vereș și Rosal au contestat rezultatul la licitația pentru curățenia stradală și deszăpezire care prevede câștigătoare două asocieri din Oradea și București.

În urmă cu aproximativ o săptămână, comisia de specialitate din cadrul Primăriei Cluj-Napoca a reanalizat ofertele care au mai rămas în cursa pentru salubritate stradală și au desemnat  câștigătorul final al licitației: asocierea RER Ecologic Oradea şi SC Retim Ecologic Galaţi pentru lotul I şi RER Ecologic Buzău şi RER Ecologic Bucureşti pentru lotul II. Imediat după anunțarea câștigătorilor, firmele care au fost scoase din cursă au depus contestații la rezultat. “După bunul obicei, toate licitațiile mari sunt într-o formă sau alta contetate. Acum a fost contestată de Romprest, Rosal și Brantner Vereș. Cele trei firme au contestat din nou. Contestația este la CNSC (Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor – n.red.) și așteptăm rezultatul”, a declarat primarul Emil Boc. Edilul șef a lăsat să se înțeleagă că aceste firme și-ar dori ca licitația să fie pierdută de actualii câștigători și să fie reluată ca apoi să fie câștigată de ei.

Ce reclamă firmele care au depus contestații

Virgil Poruțiu, directorul tehnic din cadrul Primăriei Cluj-Napoca a precizat că firmele care au depus contestații reclamă prețurile prea mici practicate de câștigători. “Prețurile unitare sunt mai mici decât prețurile pieței”, a subliniat Poruțiu. Potrivit directorului tehnic din Primărie, contestatarii au sugerat faptul că RER Ecologic nu ar putea susține serviciile cu tarifele mult prea mici, sub prețul pieței pe care le practică.


Cum au mai rămas din șapte firme doar două

Inițial, șapte firme au intrat în cursa pentru curățenia orașului, dar cinci au fost eliminate și în ultima etapă „războiul” s-a purtat în doi: asocierea RER Ecologic Oradea şi SC Retim Ecologic Galaţi pentru lotul I şi RER Ecologic Buzău şi RER Ecologic Bucureşti pentru lotul II. Astfel, comisia de specialitate din cadrul Primăriei a avut de analizat câte o singură ofertă pentru fiecare lot, după ce Curtea de Apel Cluj a decis, la mijlocul lunii iunie, menținerea deciziei CNSC care a prevăzut că Primăria Cluj-Napoca trebuie să reanalizeze ofertele depuse în cadrul licitației de salubritate stradală și deszăpezire.

Inițial, pentru lotul I din oraș au fost depuse oferte de către firmele Romprest Service SA, firma finanțatorului U Cluj, Florian Walter, RER Ecologic Service Oradea, Supercom și Rosal Grup SA. Din cele patru oferte, au fost luate în calcul doar ofertele RER Ecologic Oradea și Supercom, celelalte firme fiind eliminate de către Primărie, fără a se preciza motivele eliminării.


Pentru lotul II, au depus oferte Romprest Service SA, RER Ecologic Service Buzău SA, Polaris M Holding Constanța, Rosal Grup SA, Compania de Salubritate Brantner Vereș. Au fost luate în calcul ofertele Supercom, RER Ecologic Buzău și Brantner.

Supercom a ieșit din cursă după decizia CNSC.

Ultimele Stiri
abonare newsletter