Actualitate

Conducerea Consiliului Județean: Aeroportul din Cluj-Napoca nu se închide

Conducerea Consiliului Județean Cluj a anunțat, miercuri, că Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj-Napoca nu se va închide, toate informațiile vehiculate în ultima perioadă fiind nefondate.

Vicepreședinții Consiliului Județean Cluj, Vakar Istvan și Ioan Oleleu au precizat, miercuri, într-o conferință de presă că toate informațiile legate de blocarea conturilor Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj și implicit închiderea aeroportului sunt simple speculații. “În momentul de față nu există și nici nu va exista nici în viitor un pericol de închidere a aeroportului. Au fost discuții ieri (marți – n.red.) cu reprezentanții băncii care ne-au asigurat de întreaga deschidere astfel că până la clarificarea problemeleor la nivelul Aeroportului legate de pistă nu se pune problema vreunei acțiuni din partea băncii. De altfel, ne-au asigurat că nici nu au pârghiile necesare pentru a face acest lucru sau anumite chestiuni care să afecteze activitatea aeroportului”, a declarat Ioan Oleleu.

Potrivit șefilor forului județean, banca s-a arătat disponibilă să discute reeșalonarea sumelor și nu se pune problema blocării conturilor.


Suspiciuni de fraudă la contractul pentru construirea pistei

Pe de altă parte, conducerea Consiliului Județean Cluj consideră că există suspiciuni de fraudă la contractul pentru construirea pistei de 3.500 de metri la Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj-Napoca și la realizarea terminalelor.

Unul dintre argumentele aduse de Ioan Oleleu este un răspuns din partea Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Cluj la o solicitare a conducerii Consiliului Județean în care este precizat faptul că pista de decolare/aterizare de 3.500 de metri – etapa I face obiectul investigațiilor într-un dosar penal. “Referitor la ceea ce s-a întâmplat acolo, noi am făcut un referat încă din anul 2013 prin care am cerut un audit având în vedere și faptul că există o anchetă pe rol la DNA, președinte de Consiliu Județean arestat, constructor și nu în ultimul rând director de aeroport având calitatea de suspect îi cer public demisia din funcția de membru al Consiliului de Administrație”, a declarat Oleleu.


Acesta a mai declarat că va solicita instituțiilor publice să solicite modul cum s-au derulat contractele la pistă și la terminale, în condițiile în care este vorba despre contracte semnate pe o sumă ca apoi să se ajungă la dublarea sumei.

abonare newsletter