Actualitate

Seplecan îşi pregăteşte revenirea la şefia CJ Cluj şi cere demisia directorilor regiilor din subordine. UPDATE Cine este primul director care şi-a anunţat demisia?

Consilierul judeţean Mihai Seplecan îşi pregăteşte revenirea în aceste zile la şefia Consiliului Judeţean Cluj şi este hotărât să ceară demisia mai multor directori din cadrul regiilor autonome aflate în subordinea CJ Cluj. “Sunt cu ochii pe ei, ştiu care sunt, vreau să aibă bunul simţ să-şi dea demisia”, a declarat Seplecan.

Primul director care şi-a anunţat demisia, la puţin timp după publicarea acestui articol, este Gavrilă Iuga, directorul Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public şi Privat a judeţului Cluj (RADPP).

“După ce voi reveni la Consiliul Judeţean Cluj o să le cer demisia. Dar ştiu şi am informaţii, nu vreau să dau astăzi numele acelor directori, dar sunt directori ale regiilor subordonate care astăzi se grăbesc să facă concursuri, să facă angajări, să se definitiveze unii pe anumite posturi şi asta le transmit că sunt cu ochii pe ei, ştiu care sunt, fac foarte multe angajări nejustificate, iar după şedinţa în care voi reveni la şefia Consiliului Judeţean Cluj o să le cer public cu nume nominal demisiile acelor directori”, a declarat luni Mihai Seplecan.


Acesta mai spune că la sfârşitul lunii iulie va fi organizată o nouă şedinţă de Consiliu Judeţean unde va fi ales preşedinte interimar al CJ Cluj.

“La sfârşitul lunii va fi o şedinţă în care voi face toate demersurile să fie totul legal pentru ca domnul prefect Vuşcan să nu mai aibă motiv să atace hotărârea. Atunci voi reveni preşedinte interimar şi în acea şedinţă voi cere demisia multor directori din regiile subordonate Consiliului Judeţean Cluj. În această perioadă fac angajări peste angajări, să aibă Consilii de Administraţie, să-şi asigure spatele, nu cred că în perioade din astea avem nevoie de angajări. O să le cer întâi demisia, nu vreau să schimb pe nimeni, vreau să aibă bunul simţ să-şi dea demisia”, a mai declarat Seplecan.


La sfârşitul anului 2013, sub tutela Consiliului Judeţean Cluj erau următoarele societăţi comerciale şi regii autonome:

SC Compania de Apă Someş SA, unde CJ Cluj deţine 99,63% din capitalul social (director Dorin Ciatarâş)


SC Tetarom SA, unde CJ Cluj deţine 99,33% din capitalul social (director Viorel Găvrea)

SC Centrul Agro Transilvania SA, unde CJ Cluj 55% din capitalul social (director Mihai Roman)


SC Univers T SA, unde CJ Cluj este acţionar unic, cu o cotă de participare de 100% din capitalul social (director Valentin Lungu)

SC Cluj Arena SA, unde CJ Cluj deţine o cotă de participare de 90% din capitalul social (director Radu Raţiu)


SC Clujana SA, din care CJ Cluj deţine 92,93% din capitalul social (director Dorinel Şumlea)

SC Pază şi Protecţie Cluj SRL, la care CJ Cluj este asociat unic, cu o cotă de participare de 100% (director Adriana Sabou)

Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public şi Privat a judeţului Cluj (RADPP)  - director Gavrilă Iuga

Regia Autonomă a Drumurilor Judeţene Cluj (RADJ) – director Eugen Cecan

Regia Autonomă Aeroport Cluj (director David Ciceo)

Potrivit unor surse, singurii directori cărora Seplecan nu le va cere demisia sunt David Ciceo, directorul Aeroportului Internaţional Cluj, Dorin Ciatarâş, directorul Companiei de Apă Someş, Viorel Găvrea, directorul Tetarom SA şi Radu Raţiu, director Cluj Arena.

În luna iunie, prefectul judeţului Cluj Gheorghe Vuşcan a atacat în contencios administrativ hotărârile Consiliului Judeţean Cluj prin care Ioan Oleleu a fost eliberat din funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, respectiv hotărârea prin care Mihai Seplecan i-a luat locul, solicitând instanţei de judecată anularea acestora, ca fiind nelegale. În urma acestei decizii Ioan Oleleu a revenit în funcţia de vicepreşedinte al CJ Cluj.

abonare newsletter