Actualitate

Aleea Stadionului va purta numele unui fost atlet maghiar

Viceprimarul UDMR Anna Horvath a propus ca Aleea Stadionului să fie denumită după fostul mare atlet maghiar Istvan Somodi.

sursa foto: ziardecluj.ro sursa foto: ziardecluj.ro

Propunerea, care a fost făcută în cadrul Comisiei 4 a Consiliului Local, a fost deja înaintată Comisiei de Avizare a Denumirii Străzilor. Dacă va fi aprobată, cererea urmează să fie analizată în cadrul următoarei ședințe de Consiliu Local.

„Da, într-adevăr, am făcut această propunere. Doar Ioan Bîldea s-a opus acestei denumiri, dar el nu a venit cu o propunere concretă și nici nu a explicat de ce s-a opus variantei noastre. Am trimis cererea la Comisia de Avizare a Denumirii Străzilor, care va decide dacă va aproba solicitarea noastră. Dacă va fi aprobată, cererea va fi votată în cadrul următoarei ședințe de Consiliu Local. Aceste proceduri durează însă și luni de zile” a declarat Anna Horvath pentru Monitorul de Cluj.


Viceprimarul UDMR a explicat și de ce a ales să schimbe numele Aleii în Istvan Somodi. „Am decis să schimbăm denumirea Aleii pentru că vechiul stadion a fost construit în zona parcului datorită rezultatului obținut de Istvan Somodi la Olimpiada de la Londra. Cum stadionul actual are deja o denumire, am hotărât ca Aleea să poarte numele de Istvan Somodi, pentru a ne aduce aminte de ambii sportivi. Și fanii Universității, la fel ca și populația din Cluj, apreciază tot ce a însemnat trecutul. Istvan Somodi nu a fost un politician, a fost un sportiv care a obținut rezultate deosebite, de aceea nu cred că fanii Universității vor contesta decizia. Clujul are mulți sportivi cu care ne mândrim cu toții. Acest demers nu se face împotriva cuiva, nu face rău nimănui”, a subliniat Horvath.

Istvan Somodi a fost un atlet maghiar, care s-a născut la Cluj. A obţinut medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Londra din 1908, când a concurat pentru Ungaria în proba de săritură în înălţime.

abonare newsletter