Actualitate

Prefectul a atacat în contencios numirea lui Seplecan în funcția de vice al CJ şi „debarcarea” lui Oleleu

Prefectul judeţului Cluj Gheorghe Vuşcan a atacat, miercuri, în contencios administrativ hotărârile Consiliului Judeţean Cluj prin care Ioan Oleleu a fost eliberat din funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, respectiv hotărârea prin care Mihai Seplecan i-a luat locul, solicitând instanţei de judecată anularea acestora, ca fiind nelegale.

Vuşcan precizează că în urma controlului de legalitate exercitat de către Prefectura Cluj în temeiul legii asupra celor două hotărâri ale Consiliului Judeţean Cluj, acestea au fost apreciate ca nelegale.

“Hotărârea CJ Cluj prin care s-a aprobat eliberarea din funcţia de vicepreşedinte al CJ Cluj a lui Ioan Oleleu încalcă prevederile legale în vigoare referitoare la condiţiile suplimentării ordinii de zi a şedinţelor ordinare, întrucât eliberarea din funcţie a vicepreşedintelui Consiliului Judeţean nu se poate decide ca urmare a suplimentării ordinii de zi, decât dacă se face dovada existenţei unui motiv întemeiat care să justifice adoptarea în regim de urgenţă a unei astfel de soluţii, condiţie neîndeplinită în speţă. De asemenea, HCJ nr. 169/11.06.2014 a fost adoptată cu încălcarea prevederilor legale care reglementează regimul conflictelor de interese, de natură patrimonială, fiind votată de către Mihai Seplecan, care nu ar fi trebuit să participe la vot. Consiliul Judeţean Cluj nu a făcut o corectă aplicare a prevederilor legii cu ocazia adoptării hotărârii prin care a fost ales în funcţia de vicepreşedinte al CJ Cluj Mihai Seplecan în locul de vicepreşedinte declarat vacant ca urmare a  eliberării din funcţie a lui Ioan Oleleu, întrucât alegerea unui nou vicepreşedinte în locul celui eliberat din funcţie, nu justifică o urgenţă, pentru a se abandona procedura şedinţelor ordinare”, a precizat prefectul de Cluj.


În conformitate cu prevederile art.3 alin. 3 din Legea contenciosului administrativ nr.554/2004, efectele celor două hotărâri ale Consiliului Judeţean Cluj atacate sunt suspendate de drept.

Acţiunea în contencios administrativ formulată de Prefect a fost înregistrată pe rolul Tribunalului Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter