Actualitate

PNL Cluj a REFUZAT numirea lui Cristian Matei în funcţia de consilier judeţean. Circ în CJ

Cu toate că a apelat la un executor judecătoresc pentru a obliga conducerea PNL Cluj să semneze numirea în Consiliul Judeţean Cluj a următorului candidat aflat pe lista USL după demisia consilierului judeţean Rareş Pop (PNL), PSD Cluj nu a reuşit nici în şedinţa de Consiliu Judeţean de miercuri să-l convingă pe Mihai Seplecan să semneze acest document.

Consilierii judeţeni PSD s-au dezlănţuit împotriva foştilor colegi de alianţă, acuzându-i de trădare şi numind noua alianţă între PNL şi PDL “alianţa corupţiei”.

Conform înțelegerii USL din 2012, în cazul în care unul dintre consilierii județeni aleși pe listele Alianței își dă demisia sau i se suspendă postul, locul lui este ocupat de următorul candidat aflat pe listă. După demisia lui Rareș Pop (PNL), următorul pe lista USL este Cristian Matei (PSD), directorul Companiei de Apă Arieșul Turda.


“Pentru ca acesta să poată fi votat în Consiliul Județean Cluj, conform înțelegerii din USL, trebuie să existe semnătura ambelor partide, PSD și PNL. Ni se lezează un drept public prin faptul că colegii de la PNL nu semnează. Marius Nicoară era în Cluj-Napoca când am vorbit despre acest subiect, avem nevoie de semnătura sa. Am înțeles că i-a delegat atribuţiile lui Mihai Seplecan. Conform legii, Cristian Matei se află aici, e prezent, se poate valida în şedinţa de astăzi. Deci Mihai Seplecan să semneze această hârtie”, a declarat Remus Lăpuşan, consilier judeţean şi preşedintele PSD Cluj.

“Nu comentez”, s-a limitat să răspundă Seplecan.


Numirea lui Cristian Matei ar da peste cap planurile PNL - PDL de numire a lui Mihai Seplecan președinte interimar al CJ Cluj. PSD Cluj acuză PNL că amână prin orice metode semnarea actului.

Conducerea PSD Cluj vrea să forțeze PNL Cluj să semneze actul și să poată să câștige un consilier județean, în încercarea de a-l bloca pe Mihai Seplecan să ajungă președinte interimar al Consiliului Județean Cluj.


Secretarul judeţului Simona Gaci a precizat că nu există toate actele pentru validarea lui Cristian Matei în funcţia de consilier judeţean.

“Propunerea comisiei de validare nu o avem, nu avem toate actele. Acest proiect nu poate fi pus astăzi în discuţie. Dacă se suplimentează documentele acum se poate valida Cristian Matei în funcţia de consilier judeţean astăzi. Domnul seplecan dacă semnează documentul proiectul de numire se poate pune pe ordinea de zi”, a precizat Gaci.


„Şmecheria prin care se încearcă tot felul de nebunii nu e caracteristic unui consiliu judeţean, poate era mai interesant dacă distinsul invitat prezent astăzi (n.red. Ludovic Orban, deputat PNL) era aici când se discutau proiecte importante pentru judeţul Cluj. Ar fi fost mai interesant. Această alianţă a corupţiei pusă în scenă de PDL şi PNL atenţionez foarte serios, dacă vreţi ca acest deliberativ să fie unul respectat şi toţi oamenii care au votat prezenţa noastră trebuie să acceptaţi că un coleg de al nostru care şi-a dat demisia trebuie înlocuit cu alt coleg. Cred că era mai interesant dacă astăzi discutam problemele mari care sunt în CJ Cluj generate de această alianţă a corupţiei. Noi discutăm acum dacă semnăm o hârtie sau nu. Dacă îndreptaţi CJ Cluj spre scandal şi alte chestiuni veţi avea probleme la următoarele alegeri. Treziţi-vă, această alianţă, această pată a corupţiei opriţi-vă odată din această chestiune”, a declarat Dănuţ Canta (PSD).

După această declaraţie a izbucnit un scandal între Canta şi Rareş Rusu (PDL).


“Sunt siguri că părinţii s-au chinuit cu tine să te educe şi să-ţi dea cei 7 ani de acasă”, a replicat Canta după ce a fost întrerupt de consilierul PDL.

“Nu te îngriji tu de mine, vezi de ai tăi, nu te lega de părinţii mei”, a replicat Rusu.

“L-aţi susţinut să ajungă preşedinte (n.red. Horea Uioreanu), cu sprijinul PSD a ajuns preşedinte. Voi l-aţi ajutat să ajungă preşedinte CJ”, a mai spus Rusu.

„Dacă are o urmă de valoare să semneze hârtia prin care colegul nostru (n. red. Cristian Matei) să poată sta la această masă. Haideţi cu o explicaţie legală, morală, dacă ştiţi să rostiţi două fraze. De ce nu semnaţi”, l-a chestionat Canta pe Seplecan.

“Nu comentez nimic”, a conchis Seplecan.

Ultimele Stiri
abonare newsletter