Actualitate

Motivul pentru care urşii koala îmbrăţişează copacii FOTO

Un grup de cercetători australieni a aflat motivul pentru care urşii koala îmbrăţişează copacii. Nu o fac pentru a poza în unele dintre cele mai drăguţe animale, ci pentru a se răcori în zilele caniculare.

Un studiu recent a dezvăluit motivul pentru care urşii koala îmbrăţişează copacii. Huffigton Post notează că aceste animale simpatice recurg la acest gest pentru a se răcori atunci când afară este foarte cald.

Concluzia a venit după ce un grup de cercetători au studiat urşii koala în habitatul lor natural din Australia. Pentru a afla motivul pentru care aceste animale îmbrăţişează copacii, specialiştii au folosit camere cu termoviziune.


 „Am constatat că o serie de arbori înregistrează la nivelul scoarţei chiar şi cu 5 grade Celsius mai puţin decât în atmosferă”, a precizat Natalie Briscoe, cercetătoare care a coordonat grupul de savanţi de la Universitatea din Melbourne, din Australia, citat de gandul.info.

Pentru a se ajunge la această concluzie, oamenii de ştiinţă au analizat obiceiurile a 30 de urşi koala în habitatul lor natural într-o perioadă caniculară. Cu ajutorul unei camere care oferea imagini termice, cercetătorii au putut vedea ce temperatură înregistrează corpul acestor animale în momentul în care iau în braţe trunchiul de copac sau în momentul în care dorm tolăniţi pe o creangă.


Specialiştii au precizat că urşii koala au nevoie de frunze de eucalipt pentru a se hrăni, dar aceşti arbori nu le oferă şi senzaţia de răcoare în zilele caniculare. Astfel, pentru a nu suferi din cauza temperaturilor ridicate au nevoie de copaci umbroşi, precum este cazul celor din familia Belah şi Kurrajong.

abonare newsletter