Actualitate

Şedinţă cu scântei la CJ Cluj. Dănuţ Canta a cerut DEMISIA lui Uioreanu şi a lui Petran

Consilierul judeţean Dănuţ Canta (PSD) a cerut marţi demisia preşedintelui CJ Cluj Horea Uioreanu şi a consilierului judeţean Ioan Petran (PNL) în urma scandalului de corupţie în care apare numele celor doi. În prezent, Horea Uioreanu se află în arest preventiv pentru luare de mită, iar Petran apare în dosarul de corupţie fiind suspectat că a luat mită de la directorii SC UTI Facility Management SA.

Marţi, la sediul Consiliului Judeţean Cluj a avut loc o şedinţă extraordinară privind desemnarea unui vicepreşedinte în vederea exercitării atribuţiilor preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, pe perioada suspendării de drept a mandatului de preşedinte, ca urmare a dispunerii măsurii arestării preventive a lui Horea Uioreanu.

Cu această ocazie, consilierul judeţean PSD Dănuţ Canta s-a dezlănţuit şi a cerut ca Uioreanu şi Petran să-şi prezinte demisia.


“Cer public ca Horea Uioreanu să-şi dea demisia din funcţia de preşedinte al CJ Cluj indiferent unde se află astăzi. Din respect pentru cetățenii Clujului și instituția Consiliului Județean Cluj le cerem domnilor Horea Uioreanu și Ioan Petran demisiile din fruntea instituției. Acuzațiile grave de corupție ce i se aduc lui Horea Uioreanu afectează imaginea instituției iar cea mai recentă alianță încheiată astăzi, la nivel local, între PDL și PNL arată încă odată că partidele de dreapta au transformat în ultimii ani, administraţia clujeană, într-o reţea generalizată de corupţie. De asemenea, cer în mod public ca Ioan Petran să-şi dea demisia din funcţia de consilier judeţean. Nu putem sta la aceeaşi masă cu cineva care a făcut ce a făcut. Ceea ce aţi făcut este o pată foarte mare pe tot ceea ce înseamnă acest judeţ. Acest judeţ nu a fost niciodată atât de grav afectat de corupţie. Aceste chestiuni nu-şi au locul aici, să stăm cu un om care e acuzat de grave acte de corupţie. Vă cer public să vă ridicaţi şi să părăsiţi această sală”, i-a transmis Canta lui Petran.

Ioan Petran a reacţionat precizând că Dănuţ Canta se află într-o eroare.


“Sunteţi într-o mare eroare. Nu sunt acuzat de nimic, există bănuiala rezonabilă de a fi făcut ceva. Consultaţi juriştii şi o să vedeţi că între a fi acuzat de ceva şi să existe o bănuială rezonabilă există o mare diferenţă. Vă promit că atunci când voi fi acuzat de ceva o să-mi dau demisia”, a transmis Petran.

Referatul DNA de propunere a arestării preventive în cazul lui președintelui CJ Cluj, Horea Uioreanu (PNL), relevă faptul că unul dintre directorii SC UTI Facility Management SA Bucureşti, Gabriel Davidescu, ar fi dat șpagă 20.000 de euro, prin intermediul consilierului Ioan Petran. Gabriel Davidescu are calitatea de suspect în acest dosar. Intermediarul șpăgii, Ioan Petran, și-a cumpărat un Iphone 5 S Gold.


Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Uioreanu este urmărit penal pentru cinci infracţiuni de luare de mită, dintre care două în formă continuată (10 acte materiale, respectiv şapte acte materiale), fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participaţiei improprii ca instigator (două acte materiale) şi complicitate la spălare de bani.

Ultimele Stiri
abonare newsletter