Actualitate

Colegii de partid şi de la CJ nu au voie să-l viziteze pe Uioreanu în arest

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, arestat preventiv pentru fapte de corupţie, are dreptul să fie vizitat doar de familie şi de avocaţi, cu permisiunea procurorilor anticorupţie, conform unor surse judiciare.

Surse judiciare au declarat că, din 29 mai, de când Horea Uioreanu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, mai mulţi colegi ai acestuia, de la partid sau de la Consiliul Judeţean Cluj, au vrut să-l viziteze, însă cererile lor nu au fost aprobate.

Conform surselor citate, Uioreanu a primit vizite doar din partea avocaţilor săi, iar din familie a fost vizitat de fiul său, Alexandru.


Preşedintele CJ Cluj, Horea Uioreanu, şi oamenii de afaceri Ioan Bene şi Vasile Pogăcean, reţinuţi de procurorii DNA pentru fapte de corupţie, au fost arestaţi preventiv, joi seară, de magistraţii Curţii de Apel Cluj.

Potrivit DNA, Uioreanu este urmărit penal pentru cinci infracţiuni de luare de mită, dintre care două în formă continuată (10 acte materiale, respectiv şapte acte materiale), fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participaţiei improprii ca instigator (două acte materiale) şi complicitate la spălare de bani.


În acelaşi dosar este urmărit penal şi omul de afaceri Vasile Pogăcean, asociat şi administrator la SC Sinai Comimpex SRL Iclod, pentru două infracţiuni de dare de mită, ambele în formă continuată (10 acte materiale, respectiv două acte materiale).

Omul de afaceri Ioan Bene, proprietarul Napoca Construcţii SA, firma care care a construit noua pistă a Aeroportului din Cluj, este, de asemenea, vizat în acest dosar.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter