Actualitate

Şeful de cabinet al lui Uioreanu nota toate ŞPĂGILE într-o AGENDĂ care a ajuns la DNA

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, liberalul Horea Uioreanu a fost adus la sala de judecată a Curţii de Apel Cluj unde se va discuta cererea de arestare preventivă făcută de procurorii DNA.

Surse apropiat anchetei susţin că procurorii DNA au avut date exacte referitoare la datele la care preşedntele CJ Cluj, Horea Uioreanu a luat mită, chiar de la fostul şef de cabinet al demnitarului, Răzvan Pop, care şi-a notat într-o agendă data la care a primit banii, suma şi de la cine, scrie evz.ro.

Numele lui Răzvan Pop a apărut prima dată în dosarul de corupţie, de la începutul lunii februarie, privind firma de transport Fany SRL, a cărui patroni, soţii Ştefan şi Olezia Cadar dar şi directorul Direcţiei Licenţe Transport din cadrul ARR Bucureşti, au fost arestaţi pentru trucarea licitaţiei privind licenţele de transport.


La momentul respectiv, Răzvan Pop, care îndeplinea funcţia de şef de cabinet al preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, a fost acuzat de anchetatori că a luat mită 6.000 de lei, din totalul de 10.000 de euro pentru a-i determina pe doi funcţionari publici să îşi modifice opinia legată de trucarea licitaţiei privind licenţele de transport. Pop a fost filat de SRI în timp ce primea un plic, de culoare albă, în care se afla suma de 6.000 de lei, în parcarea unui mall din Cluj-Napoca.

Tot atunci, Răzvan Pop a fost dus la audieri dar, surprinzător, nu a fost inculpat şi a fost lăsat să plece acasă. Surse judiciare susţin că Pop a fost de acord să furnizeze anchetatorilor o serie de date foarte interesante, legate de modul în care preşedintele Uioreanu a luat mită, date trecute cu pixul într-o agendă.


Uioreanu a recunoscut toate acuzaţiile

La audierile de miercuri seara de la sediul DNA Cluj, preşedintele CJ Cluj, Horea Uioreanu a recunoscut din prima toate acuzaţiile care i se aduc. "Probele sunt atât de clare, sunt intercepătări şi discuţii interceptate ambiental, din care rezultă clar implicarea acestuia şi luarea de mită, încât Horea Uioreanu a recunoscut din prima toate acuzaţiile", menţionează un apropiat al anchetei penale.

Şi omul de afaceri Ioan Bene a recunoscut acuzaţiile car ei-au fost aduse şi a argumentat că a fost presat de politicienii locali care l-au îndemnat să continue lucrările la Aeroportul Internaţional Cluj după care acestea ar fi urmat să fie decontate. Bene a fost acuzat că a construit o platformă betonată de 7.500 de mp, destinată parcării avioanelor, lucrările fiind estimate la suma de 15 milioane de lei, bani care nu au fost plătiţi către Napoca SA, firma omului de afaceri nici în ziua de azi.


Liberalii umblau după sfânta şpăguţă

O altă acuzaţie adusă lui Bene este că a fost de acord să plătească contravaloarea unui sondaj de opinie care ar fi fost făcut de către liberalii clujeni pentru a afla cum stau în preferinţele de vot la alegerile europarlamentare. La biroul lui Bene, s-a prezentat din nou Răzvan Pop, trimis de Horea Uioreanu, semn că acesta avea în continuare încredere în el.

Apropiaţii lui Bene mai spun că sondajul de opinie nu a fost achitat nici în ziua de azi deoarece omul de afaceri a refuzat să plătească, acest lucru rezultând din interceptările ambientale. Din aceleaşi interceptări ambientale mai rezultă că omul de afaceri Ioan Bene a fost nemulţumit de situaţia în care a fost adus şi i-a spus lui Uioreanu că va face conferinţă de presă şi va dezvălui toate neregulile.  


Tot la biroul lui Bene, în timpul campaniei electorale ar fi mers şi preşedintele PNL Cluj-Napoca, Ioan Petran pentru a-i cere o sponsorizare şi anume cumpărarea a 30 de biciclete care să fie folosite de tinerii din partid în caravane electorale. Aceleaşi susrse susţin că Bene a refuzat să mai plătească vreun ban, fiind supărat că a fost amendat cu 60.000 de lei către Consiliul Judeţean Cluj, pentru lucrările efectuate din banii lui şi neachitate la aeroportul clujean. La ieşirea de la audieri, Petran a negat că a cerut biciclete dar a confirmat că a fost chestionat în legătură cu o sponsorizare de 5.000 de euro pentru PNL.

Ultimele Stiri
abonare newsletter