Actualitate

Preşedintele CJ Cluj, Horea Uioreanu, şi oamenii de afaceri Ioan Bene şi Vasile Pogăcean, duşi la Curtea de Apel

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, şi oamenii de afaceri Ioan Bene şi Vasile Pogăcean, reţinuţi de procurorii DNA pentru fapte de corupţie, au fost duşi, joi după-amiază, la Curtea de Apel Cluj, cu propunerea de arestare preventivă.

Şeful CJ Cluj, Horea Uioreanu, oamenii de afaceri Ioan Bene şi Vasile Pogăcean au fost duşi, după ora 14.30, la Curtea de Apel Cluj şi au intrat în sala de judecată fără a face declaraţii jurnaliştilor aflaţi acolo.

Smaranda Bara, unul din avocaţii lui Uioreanu, a spus că acesta a dat declaraţii în faţa procurorilor, fiind suspectat de fapte de corupţie "care nu au fost dovedite".


"Se face urmărirea penală, se efectueată cercetări, noi avem toată disponibilitatea de a colabora cu anchetatorii", a spus Bara.

Tiberiu Ban, un alt avocat al lui Horea Uioreanu, a afirmat, la rândul său, că a studiat dosarul şi urmează să vadă referatul procurorilor DNA.


"Cunoaştem conţinutul declaraţiei date de inculpat şi probatoriul, care este destul de consistent. În această procedură se propune luarea măsurii arestării preventive. Nu discutăm de conţinutul dosarului, ci doar despre necesitatea luării acestei măsuri", a spus Ban.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Horea Uioreanu, a fost reţinut, miercuri seară, de procurorii anticorupţie. Uioreanu este urmărit penal pentru cinci infracţiuni de luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi complicitate la spălare de bani, în timp ce un om de afaceri care i-ar fi dat 174.500 lei a fost reţinut, a anunţat DNA.


În acelaşi dosar a fost reţinut miercuri seară, conform surselor citate, şi omul de afaceri Ioan Bene, proprietarul Napoca Construcţii SA, firma care a realizat noua pistă a Aeroportului "Avram Iancu" din Cluj.

Uioreanu, Bene şi Pogăcean vor fi prezentaţi, joi, Curţii de Apel Cluj cu propunere de arestare preventivă.


De asemenea, secretarul CJ Cluj, Simona Gaci, audiată în calitate de martor, a declarat, miercuri seară, la ieşirea de la DNA Cluj, că a dat declaraţii în legătură cu o platformă care urmează să fie construită la aeroportul din Cluj.

La rândul său, consilierul judeţean Ioan Petran, preşedinte al PNL Cluj-Napoca şi conferenţiar la Facultatea de Construcţii a Universităţii Tehnice din Cluj, audiat tot în calitate de martor, a declarat, la ieşirea din sediul DNA, că a fost chestionat cu privire la un contract de sponsorizare de 5.000 de euro din campania electorală.


"Era o suspiciune legată la partid, de sponsorizarea respectivă, dar vreau să vă spun că 5.000 de euro sunt zero într-o campanie electorală. E vorba despre campania electorală care tocmai s-a încheiat", a spus Petran.

Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Uioreanu este urmărit penal pentru cinci infracţiuni de luare de mită, dintre care două în formă continuată (10 acte materiale, respectiv şapte acte materiale), fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participaţiei improprii ca instigator (două acte materiale) şi complicitate la spălare de bani, iar Pogăcean, asociat şi administrator la SC Sinai Comimpex SRL Iclod, pentru două infracţiuni de dare de mită, ambele în formă continuată (10 acte materiale, respectiv două acte materiale).

Ultimele Stiri
abonare newsletter