Actualitate

Claudiu Salanţă, la audieri la DNA Cluj

Arhitectul judeţului Cluj, Claudiu Daniel Salanţă, se află miercuri după amiaza la audieri la sediul DNA Cluj. Acesta a ajuns aici în jurul orei 17.15, după ce cu o oră înainte la sediul Consiliului Judeţean Cluj, Salanţă se lăuda că nu a fost chemat la DNA pentru declaraţii.

La intrarea în sediul DNA, Salanţă a precizat că a fost chemat în calitate de martor să dea declaraţii.

Arhitectul Salanţă declara pe un ton ironic la sediul CJ Cluj că singura sa implicare în ancheta DNA este faptul că stă în biroul de unde s-au ridicat documentele.


“În anchetă s-au ridicat documente de autorizare de la APRON 4, de la pistă, am o implicare că stau în biroul de unde s-au ridicat documentele. Nu am fost chemat nicăieri la audieri. Erau autorizaţii din 2011, din 2013, erau la mine în birou. Sunt în CJ Cluj de 6 luni de zile. Doar au ridicat documente. M-am întâlnit cu preşedintele Uioreanu azi dimineaţă dar nu am vorbit”, a precizat Salanţă.

Monitorul de Cluj a scris despre Claudiu Salanţă că a fost asociat 6 luni într-o firmă care are contracte cu Consiliul Judeţean Cluj. Poate nu întâmplător a “uitat” să declare în declaraţia de interese.


Claudiu-Daniel Salanţă a fost numit arhitect şef al Consiliului Judeţean Cluj prin dispoziţia preşedintelui acestuia Horea Uioreanu la data de 18 noiembrie 2013.

La acea dată, Salanţă era asociat la SC Inter Proiect SRL, o firmă de arhitectură şi urbanism cu sediul în Cluj-Napoca, care a avut şi are contracte cu statul român, inclusiv cu Consiliul Judeţean Cluj, Tetarom (unde acţionarul principal cu peste 99% din capitalul social este CJ Cluj), primăriile din judeţul Cluj şi alte instituţii publice locale din Cluj-Napoca (ISU Cluj, UBB Cluj, IŞJ Cluj, Patriarhia Ortodoxă Română sau Armata – Divizia 4 Infanterie Cluj).


Claudiu-Daniel Salanţă a fost asociat în firmă şi angajat ca arhitect şef la CJ Cluj aproape şase luni până la data de 11 aprilie 2014 când a ieşit din acţionariatul firmei de arhitectură. Însă, în declaraţia sa de interese postată pe site-ul Consiliului Judeţean Cluj şi semnată la data de 9 decembrie 2013, nu apare nimic despre calitatea de acţionar la firma Inter Proiect SRL.

Direcţia Naţională Anticorupţie informează că procurorii efectuează miercuri percheziţii în 11 locaţii situate în municipiul Cluj-Napoca, la sediile unor firme, instituţii publice şi la domiciliile unor persoane, în cadrul unei anchete ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, în perioada 2013-2014, de către persoane cu funcţie de conducere de la nivelul autorităţilor locale.


Cercetările îi mai vizează şi pe şeful PNL Cluj-Napoca, Ioan Petran, la domiciuliul căruia procurorii DNA fac percheziţii.

Ancheta procurorilor DNA îl vizează şi pe Ioan Bene, patronul „Napoca Construcţii”, care a derulat contracte cu Consiliul Judeţean Cluj pentru construirea Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca.


Ancheta vizează posibile fapte de corupţie privind atribuirea de contracte preferenţial.

Ultimele Stiri
abonare newsletter