Actualitate

Fiul lui “Becu”, reținut pentru tâlhărie

La nici 24 de ore după arestarea şefului unei reţele de hoţi de buzunare care au terorizat turiştii din Paris, poliţiştii clujeni l-au capturat şi pe fiul acestuia, pe care îl acuză de tâlhărie.

sursa foto: evz.ro sursa foto: evz.ro

La data de 11 mai, în jurul orei 19:00, Poliţia municipiului Cluj-Napoca, a fost sesizată cu privire la faptul că  un minor de 15 ani a fost agresat şi deposedat de telefonul mobil de către o persoană necunoscută, în timp ce se afla pe strada Simion Balint din Cluj-Napoca.

În urma investigaţiilor efectuate de către poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, Biroul de Investigaţii Criminale, a fost identificat bărbatul bănuit de tâlhărie ca fiind un tânăr de 18 ani din Cluj-Napoca.


Tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore de către poliţişti sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “tâlhărie”, urmând să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă”, precizează IPJ Cluj.

Robert Baciu, cunoscutul interlop clujean poreclit ”Becu”, a fost ridicat de mascați de acasă, miercuri dimineața, la cererea procurorilor francezi. Baciu este acuzat că ar fi coordonat o rețea de hoți din Paris, specializați în furturi din buzunare. Curtea de Apel Cluj a decis predarea acestuia autorităţilor franceze.


Autorităţile judiciare franceze desfăşoară o investigaţie cu privire la un grup infracţional organizat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat, tăinuire şi ultraj contra persoanelor însărcinate cu efectuarea de misiuni de interes public, toate în formă continuată, infracţiuni prevăzute de Codul penal francez.

Prejudiciul cauzat este estimat la 570.000 de euro.


Din materialul probatoriu administrat de autorităţile judiciare franceze rezultă suspiciunea rezonabilă că, în perioada august 2012 - decembrie 2013, membrii grupării, acţionând în diferite zone turistice ale Parisului au săvârşit peste 200 de infracţiuni de furt, profitând de neatenţia victimelor, în special turişti. Membrii grupării, structurată pe mai multe paliere, îşi desfăşurau activitatea infracţională zilnic, într-un mod foarte bine organizat, o singură persoană reuşind să obţină sume de până la 21.500 de euro în doar 15 zile.

După comiterea furturilor bunurile şi valorile sustrase erau colectate de liderii grupării şi trimise în România.

abonare newsletter