Actualitate

Mihail Vlasov, urmărit penal pentru șantaj!

Fostul președinte al CCIR, Mihail Vlasov este urmărit penal în dosarul în care este cercetată şi fiica sa Vanda Vlasov, fiind acuzat de şantaj.

Vlaslov l-ar fi ameninţat pe preşedintele interimar al Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), spunându-i "că nu este bine ce face" şi că nu ar vrea "să sufere şi copiii altuia", potrivit unui comunicat al Direcţiei Naţională Anticorupţie (DNA) remis Mediafax.

„La data de 5 mai 2014, Vlasov Mihail, folosindu-se de un înscris olograf, l-a ameninţat pe preşedintele interimar al Camerei de Comerţ şi Industrie a României (Mihai Daraban, n.r.), prin darea în vileag a unei prezumtive fapte de corupţie ce ar fi compromiţătoare pentru acesta, în scopul de a dobândi pentru sine un folos nepatrimonial, constând în evitarea tragerii la răspundere penală pentru faptele penale săvârşite în calitate de preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României, aspecte sesizate de noua conducere a instituţiei organelor de urmărire penală", se arată în ordonanţa de efectuare a urmăririi penale.


Procurorii spun că, în 5 mai, preşedintele interimar al CCIR a fost contactat telefonic de Vanda Vlasov, care în aceeaşi zi i-a înmânat un plic "sigilat" şi i-a spus că este din partea tatălui ei. Plicul conţinea o scrisoare olografă scrisă şi semnată de Mihail Vlasov.

Preşedintele interimar al CCIR a afirmat că, după citirea scrisorii, s-a simţit ameninţat, temându-se că ar putea să păţească ceva atât el cât şi familia sa, mai ales că la finalul scrisorii era specificat "n-aş vrea să sufere şi copiii altuia", au mai scris procurorii în documentul citat.


Anterior primirii scrisorii de ameninţare, preşedintele interimar al CCIR ar fi fost contactat telefonic de mai multe ori de către Mihail Vlasov, care i-ar fi spus, sub diverse forme, că "nu este bine ce face", referindu-se la activitatea acestuia în cadrul şi în exerciţiul funcţiei pe care o deţine la CCIR.

Ultimele Stiri
abonare newsletter