Actualitate

Boc speră că “războiul” pentru salubritate stradală se va încheia până în toamnă

Primarul Emil Boc este convins că decizia CNSC care dă câștig de cauză Rosal și Brantner Vereș în cazul contestării rezultatului licitației pentru salubritate stradală va fi atacat de toate firmele participante la licitație.

Conducerea Primăriei Cluj-Napoca a precizat, miercuri, că nu a primit motivarea Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) în ceea ce privește licitația pentru salubritate stradală și deszăpezire. Ieri, reprezentanții firmelor Rosal și Brantner Vereș au precizat că CNSC a considerat justificate contestațiile lor și au fost într-adevăr descoperite probleme la oferta celor de la Supercom, câștigătorii licitației pentru curățenia orașului.

În acest context, primarul Emil Boc a subliniat că nu este nevoie ca Primăria să atace decizia CNSC pentru că în mod cert va fi atacată de firmele participante la licitație, nefiind în favoarea nimănui această situație. De asemenea, Boc speră ca până în toamnă să fie rezolvate toate aceste probleme și să fie semnat noul contract pentru salubritate stradală și deszăpezire.


Două instituții de stat nu se înțeleg

Primarul a mai spus că acum CNSC contestă tocmai un aspect care a fost acceptat de Autoritatea Națională pentru Reglementarea și Monitorizarea Achizițiilor Publice (ANRMAP), după ce inițial și ANRMAP l-a respins. Este vorba despre cifra de afaceri a firmelor. “Nu am primit motivația de la CNSC. Se pare că motivația CNSC de reevaluare a licitației s-a bazat pe un motiv care a fost respins de ANRMAP inițial. Ne referim la valoarea cifrei de afaceri. Noi am solicitat o cifră de afaceri cumulată, iar inițial ANRMAP a respins acest aspect, apoi a fost acceptat. Acum, CNSC se leagă tocmai de acest aspect. E interesant de văzut motivația. Trebuie ca aceste instituții de stat să se pună de acord”, a afirmat Boc.

Contractul pentru salubritate stradală și deszăpezire are o valoare de 30 milioane euro și va fi valabil opt ani.  

Ultimele Stiri
abonare newsletter