Actualitate

Asta da JUSTIȚIE! Judecătorul care s-a fotografiat în JACUZZI alături de cel pe care îl judeca se va întoarce la serviciu

După ce s-a fotografiat în jacuzzi alături de cel pe care îl judeca și îl favoriza la procese, judecătorul clujean Gabriel Năsui de la Curtea de Apel Cluj se va întoarce la serviciu. Năsui a fost exclus din magistratură în 2013.

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis să anuleze sancțiunea disciplinară dispusă împotriva judecătorului Gabriel Năsui de la Curtea de Apel Cluj, și anume excluderea din magistratură cu o sancțiune mult mai ușoară: mutarea disciplinară, pentru o perioadă de șase luni, la Curtea de Apel Alba Iulia, scrie evz.ro.

În 2013, Consiliul Superior al Magistraturii a luat decizia că Năsui să fie exclus din magistratură asta după ce, mai înainte, magistratul a mai fost sancționat după ce a fost prins că a judecat un proces în care una dintre părți era un membru al familiei sale.


"Admite recursul declarat de Gabriel Adrian Năsui împotriva hotarârii nr. 12/J din 19 iunie 2013 a Consiliului Superior al Magistraturii – Sectia pentru judecatori în materie disciplinara. Casează în parte hotarârea atacată, în sensul că respinge, ca neîntemeiată, actiunea disciplinara privind savârsirea abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. m din Legea nr. 303/2004, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. Înlocuieşte sancţiunea disciplinară constând în excluderea din magistratură, prevazută de art. 100 lit. e din Legea nr. 303/2004, republicată, cu modificarile şi completările ulterioare, cu cea a mutării disciplinare pe o perioadă de 6 luni la Curtea de Apel Alba - Iulia", se arată în decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Tupeu de judecător

 În iarna 2008-2009, Gabriel Năsui a plecat în concediu cu omul de afaceri din Cluj-Napoca, Cristian Baboș, în cea mai scumpă stațiune montană din Elveția. Distracția a fost pe cinste, cazare la cinci stele plus, totul imortalizat în fotografii.


Exact în același timp, Cristian Baboș avea pe rolul Judecătoriei Cluj-Napoca, un litigiu comercial prin care solicita suma de 746.000 de euro. Partea adversă nu știa de prietenia strânsă dintre Năsui și Baboș care s-a cimentat în Elveția. Așa s-a făcut că judecătorul Năsui a a dat o sentință prin care prietenul lui urma să primească suma de 746.000 de euro plus cheltuieli de judecată în valoare de 27.300 lei. La momentul respectiv, Năsui a susținut că nu îl cunoaște pe Baboș deși s-a fotografiat cu acesta pe pârtiile de ski sau în jacuzii. "Nu-l cunosc pe Cristian Baboș. N-am fost în niciun jacuzzi cu el".

A judecat firma socrului și a soției

În 2011, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a demarat o anchetă împotriva judecătorului Gabriel Năsui, de la Curtea de Apel Cluj, acuzat că a judecat un dosar în care una dintre părţi este o firmă care îi are ca şi asociaţi pe soţia şi socrul său. Dosarul a fost înregistrat la Curtea de Apel Cluj sub numărul 313/33/2011 şi are ca obiect judecarea unei contestaţii în anulare înaintată de SC Bodgi SRL Maramureş contra ATE Bank România SRL şi a executorului judecătoresc Marius Morari.


Firma socrului şi soţiei judecătorului Năsui a fost condamnată să achite băncii suma de 935.490 de lei, pentru că nu a onorat, la termen, un bilet la ordin. Împotriva deciziei irevocabile şi pentru a evita executarea silită, Bogdi SRL a depus o contestaţie în anulare, care ar fi fost admisă dacă CSM nu ar fi anunţat declanşarea unei anchete disciplinare.

Dosarul a fost înregistrat la Curtea de Apel Cluj, la Secţia comercială şi de contencios-administrativ în cursul lunii martie 2011, dosarul având primul termen la data de 9 septembrie 2011. Numai că, la data de 1 aprilie 2011, în urma unei cereri de preschimbare a termenului, judecată de nimeni altul decât Gabriel Năsui, magistratul a admis cererea şi a fixat termen de judecată data de 6 mai 2011.


Pe 4 mai 2011, judecătorul Năsui s-a abţinut de la judecarea cauzei, deşi ar fi avut obligaţia să o facă înainte de momentul în care s-a pronunţat cu privire la schimbarea termenului de judecată.

Ultimele Stiri
abonare newsletter