Actualitate

Vameşi şi poliţişti de frontieră la Vama Siret, cercetaţi pentru contrabandă

DNA a început urmărirea penală într-un dosar de corupţie la Vama Siret, în care sunt implicaţi 32 de vameşi şi poliţişti de frontieră, un consilier de la Direcţia Operaţiuni Vamale Iaşi şi şase traficanţi de ţigări, anchetatorii stabilind că gruparea era coordonată de un preot din Botoşani.

În urma activităţii infracţionale, reţeaua infracţională ar fi prejudiciat bugetul de stat cu peste 1,5 milioane de lei, arată Direcţia Naţională Anticorupţie, într-un comunicat de presă.

Potrivit DNA, în perioada 19 august 2008 - 3 martie 2009, preotul parohiei din localitatea Cândeşti, judeţul Botoşani, Horga Dumitru, a iniţiat şi coordonat activitatea de contrabandă cu ţigări din Ucraina a unei reţele, care se ocupa cu introducerea unor cantităţi de ţigări ce depăşeau plafonul admis de Regulamentul Vamal.


Grupul infracţional a ajuns să fie cunoscut de lucrătorii poliţiei de frontieră, dar şi de lucrătorii vamali din cadrul Biroul Vamal Siret ca fiind "oamenii lui Fediuc".

Astfel, aceştia beneficiau de un tratament preferenţial la trecerea prin Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Siret. Ei ofereau "atenţii" celor aflaţi în serviciu, precum "comisioane" de 50 de lei oferite poliţistului de frontieră care era de serviciu şi se ocupa de controlul documentelor şi de 100 de lei vameşului care efectua controul pe sensul de intrare în ţară.

Ultimele Stiri
abonare newsletter