Actualitate

VIDEO - Feribot cu 477 de pasageri la bord, naufragiat în largul Coreei de Sud

Două persoane au decedat după ce un feribot cu 477 de pasageri la bord a naufragiat în largul Coreei de Sud.

Sursă foto: Camptură video Sursă foto: Camptură video

Nave ale Pazei de Coastă a Coreei de Sud au fost trimise miercuri pentru a salva peste 470 de pasageri aflaţi la bordul unui feribot care a naufragiat în largul coastelor din sudul ţării, au anunţat autorităţile. Paza de coastă a anunţat miercuri că două persoane au murit.

Feribotul, care transporta 448 de pasageri, dintre care 324 de liceeni şi 14 profesori însoţitori, şi 29 de membri ai echipajului, asigura legătura între portul Incheon (vest) şi Insula Jeju (sud) şi se află la 20 de kilometri de coasta de sud, potrivit agenţiei Yonhap, care citează responsabili din cadrul serviciilor de salvare.


Vaporul transporta, de asemenea, 150 de vehicule.

Două persoane au murit, miercuri, iar alte 368 au fost salvate în urma naufragiului. Temperatura apei este de 12 grade Celsius. 


"Feribotul este scufundat aproape complet", a declarat ministrul. 

Vaporul se deplasa către insula Jeju (sud) şi a trimis un semnal de alarmă la ora 09.00 (03.00 ora României). Mărturiile pasagerilor sugerează că feribotul s-a lovit de fundul mării.


"Am auzit un zgomot puternic şi vaporul a început brusc să se încline", a declarat prin telefon un liceean pentru postul de televiziune YTN.

"Unii dintre prietenii mei au căzut violent şi au început să sângereze. Am sărit în apă şi vapoarele de ajutor ne-au recuperat".


Accidentul s-a produs la 20 de kilometri de insula Byungpoong, iar condiţiile meteo erau "bune", cu rafale de vânt slabe, potrivit pazei de coastă.

Liceenii, care veneau de la o şcoală din Ansan (la sud de Seul), mergeau în excursie şcolară la Jeju, unul dintre locurile foarte turistice din Coreea de Sud şi supranumit deseori "Hawaii sud-corean".


În amfiteatrul instituţiei, părinţii elevilor s-au reunit şi imaginile televizate arată scene de haos: unii părinţi strigă împotriva conducerii şcolii, în timp ce alţii încearcă cu disperare să îşi contacteze copiii prin telefon.

"Tocmai am vorbit cu fiica mea. A zis că a fost salvată împreună cu alţi zece liceeni", afirmă o mamă, uşurată, pentru televiziunea YTN. "Au sărit în apă înainte de a fi salvaţi. Unul a fost rănit la picior şi primeşte îngrijiri la spital". 

Echipele de salvare sunt formate din 18 elicoptere şi 34 de nave, comerciale, militare şi ale pazei de coastă.

abonare newsletter