Actualitate

Interlopul care a omorât un biciclist a fost condamnat la închisoare

Baias Tomas, interlopul care s-a urcat beat la volan şi apoi a accidentat mortal un biciclist după ce l-a lovit pe Splaiul Independenţei, şi-a aflat pedeapsa.

Interlopul care a omorât un biciclist condamnat la închisoare Interlopul care a omorât un biciclist condamnat la închisoare

În dimineaţa zilei de 2 martie, Baias Tomas, în vârstă de 34 de ani, s-a urcat beat la volanul unui autoturism BMW, a intrat pe culoarea roşie a semaforului şi a spulberat un biciclist care se angajase regulamentar în traversarea străzii Splaiul Independenţei. La acea dată, le-a relatat anchetatorilor că a forţat semaforul de lângă podul peste Someş, iar din cauza şocului a continuat să ruleze. Interlopul a recunoscut că a consumat alcool toată noaptea în Janis. Baias le-a mai declarat judecătorilor că regretă decesul biciclistului şi că a contactat familia victimei şi s-a oferit să achite costurile înmormântării.
Victima accidentului mortal a fost renumitul organist Dan Victor.

El a fost arestat pentru 30 de zile, iar în urmă cu câteva zile şi-a aflat pedeapsa. El a fost condamnat la patru ani de închisoare, fiind cercetat pentru "conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului, toate săvârşite la data de 2 martie 2014". 


Judecătoria Cluj "condamnă pe inculpatul B.T.Ş. la pedeapsa rezultantă de 4 ani închisoare cu executare. Menţine măsura arestării preventive luate împotriva inculpatului B.T.Ş. în baza art. 72 al. 1 din N.C.pen. scade perioada reţinerii şi a arestării preventive începând cu data de 2 martie 2014 la zi". 

Şoferul vinovat a fost obligat la plata sumei de 500 de lei reprezentând cheltuieli de judecată avansate de stat. Baias Tomas are drept de apel în termen 10 zile de la comunicare.

Ultimele Stiri
abonare newsletter