monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Interlopul care a omorât un biciclist a fost condamnat la închisoare

Baias Tomas, interlopul care s-a urcat beat la volan şi apoi a accidentat mortal un biciclist după ce l-a lovit pe Splaiul Independenţei, şi-a aflat pedeapsa.

Interlopul care a omorât un biciclist condamnat la închisoare

În dimineaţa zilei de 2 martie, Baias Tomas, în vârstă de 34 de ani, s-a urcat beat la volanul unui autoturism BMW, a intrat pe culoarea roşie a semaforului şi a spulberat un biciclist care se angajase regulamentar în traversarea străzii Splaiul Independenţei. La acea dată, le-a relatat anchetatorilor că a forţat semaforul de lângă podul peste Someş, iar din cauza şocului a continuat să ruleze. Interlopul a recunoscut că a consumat alcool toată noaptea în Janis. Baias le-a mai declarat judecătorilor că regretă decesul biciclistului şi că a contactat familia victimei şi s-a oferit să achite costurile înmormântării.
Victima accidentului mortal a fost renumitul organist Dan Victor.

El a fost arestat pentru 30 de zile, iar în urmă cu câteva zile şi-a aflat pedeapsa. El a fost condamnat la patru ani de închisoare, fiind cercetat pentru "conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului, toate săvârşite la data de 2 martie 2014". 


Judecătoria Cluj "condamnă pe inculpatul B.T.Ş. la pedeapsa rezultantă de 4 ani închisoare cu executare. Menţine măsura arestării preventive luate împotriva inculpatului B.T.Ş. în baza art. 72 al. 1 din N.C.pen. scade perioada reţinerii şi a arestării preventive începând cu data de 2 martie 2014 la zi". 

Şoferul vinovat a fost obligat la plata sumei de 500 de lei reprezentând cheltuieli de judecată avansate de stat. Baias Tomas are drept de apel în termen 10 zile de la comunicare.