Actualitate

FOTO Gest surprinzător al interlopului Tomas Baias. Ce a apărut în locul unde a accidentat mortal un biciclist

Interlopul clujean Tomas Baias a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru ucidere din culpă după ce în dimineaţa zilei de 2 martie s-a suit băut la volanul unui autoturism BMW, a intrat pe culoarea roşie a semaforului şi a spulberat un biciclist care se angajase regulamentar în traversarea străzii.

Baias a relatat anchetatorilor că a forţat semaforul de lângă podul peste Someş, iar din cauza şocului a continuat să ruleze. Interlopul a recunoscut că a consumat alcool toată noaptea în Janis. Baias a mai declarat judecătorilor că regretă decesul biciclistului şi că a contactat familia victimei şi s-a oferit să achite costurile înmormântării.

Pe un copac de pe strada Splaiul Independeţei, locul unde a avut loc accidentul, a fost pusă o coroană de flori cu următorul mesaj: „Îngerii să-ţi fie aproape” şi semnat Tomas. Lângă coroană au fost aprinse mai multe lumânări.


„La data de 2 martie 2014, ora 09:55, un bărbat de 34 ani, din Cluj-Napoca, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice (0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat), în timp ce conducea un autovehicul pe strada Splaiul Independenţei spre strada Plopilor din Cluj-Napoca, nu a respectat culoarea roşie a semaforului electric aflat în funcţiune, a pătruns în intersecţie şi a accidentat mortal un bărbat de 73 de ani, care s-a angajat în traversarea străzii pe marcajul pietonal, pe culoarea verde a semaforului, în timp ce se deplasa pe bicicletă. În urma impactului, bicicleta a fost proiectată într-un alt autovehicul care circula din sens opus”, au precizat reprezentanţii IPJ Cluj.

După producerea accidentului, fără încuviinţarea organelor de poliţie, conducătorul autoturismului a părăsit locul accidentului cu autovehiculul implicat în accident.


În urma investigaţiilor efectuate de către poliţiştii Biroului Rutier, în jurul orei 10:20, conducătorul auto şi autovehiculul implicat în accident au fost indentificaţi.

Poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de “ucidere din culpă, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice, părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie”, urmând ca bărbatul să fie prezentat  unităţii de parchet competente cu propunere de arestare preventivă.


Biciclistul spulberat duminică dimineaţa, pe trecerea de pietoni, lângă Parcul Central era renumitul organist Dan Victor.

Dan Victor s-a născut la Sighişoara, în anul 1941, a studiat pianul în cadrul Liceului de Muzică din Cluj-Napoca, timp în care a început şi studiul orgii, pentru ca, mai târziu, să se dedice în exclusivitate muzicii de orgă la Conservatorul “Ciprian Porumbescu” din Bucureşti.


Prima sa apariţie publică a avut loc în anul 1967 când a cântat solo într-un concert al renumitei “Orchestre Radio”. În anul 1968 a absolvit Academia de Muzică din Weimar-Germania cu profesorul Joh. E. Köhler. De atunci a susţinut numeroase concerte de orgă în ţară şi străinătate.

Cine este Tomas Baias

Tomas Baias este un cunoscut interlop clujean, condamnat anterior pentru traficul de stupefiante.


Tomas Baias a fost arestat sub acuzaţia că a vândut ecstasy unor clienţi - este un cunoscut practicant de arte marţiale şi câştigător al unei competiţii de "Street Fight" desfăşurată la Cluj.

Tomas Baias şi Victor Shenker au fost prinşi în flagrant delict, primul în apropierea Operei Maghiare, iar al doilea în faţa Hotelului "Sport", pe când plasau pastile de ecstasy unor clienţi. Cei doi au fost arestaţi în 31 octombrie 2003, sub acuzaţia de trafic de droguri.

Tomas Baias este un cunoscut practicant de arte marţiale şi câştigător al competiţiei de "Street Fight" desfăşurată la Cluj.

Baias a agresat pe 21 iulie 2013 doi agenţi de pază ai firmei Scutul Negru la festivalul  Peninsula. El a fost  imobilizat de cei de la Scutul Negru şi predat Jandarmeriei, care i-au dat doar o amendă de 500 de lei. Din gaşca lui Baias mai fac parte Rareş Ciprian Marc şi Ionuţ Tripon, care au fost implicaţi în numeroase bătăi, printre care cele din clubul Alegria dar şi o bătaie de la UPU.

Ultimele Stiri
abonare newsletter