Actualitate

O GALERIE FOTO care te va impresiona: Vezi în ce CONDIȚII DORM COPIII în diferite colțuri ale lumii!

Un volum de fotografii ce prezintă diverse locuri în care dorm copiii, realizat în 2011 de fotograful de origine keniană James Mollison, vrea să atragă atenţia asupra ”circumstanţelor materiale şi culturale” în care trăiesc copiii din diferite colţuri ale lumii şi în acelaşi timp oferă o remarcabilă imgine asupra clasei sociale, sărăciei şi a diversităţie etnice a copiilor.

Albumul “Unde dorm copiii” este o colecţie de fotografii realizate de autor în timpul unei călătorii  în jurul lumii, de peste trei ani, de la Senegal la Tokyo.  Imaginile surprinse de  Mollison prezintă portrete de copii, surprinşi în fața unui fundal alb, însoțite de un singur instantaneu din dormitoarele lor, lăsând volumul să vorbească despre condiţiile sociale și culturale care au contribuit la stilul lor de viață, potrivit site-ului Policymic.com.

"Sper că această carte, ce prezintă o bucăţică din viețile unor copii, din întreaga lume, ce trăiesc în condiţii foarte diferite, să ofere celorlalţi ocazia de a reflecta cu privire la inegalitatea care există între ei, și să îi facă să îşi dea seama cât de norocoşi sunt cei mai mulţi dintre cei care trăiesc în țările dezvoltate", a declarat Mollison pentru site-ul Policymic.com.


Cartea a fost iniţial gândită pentru a se adresa copiilor cu vârste cuprinse între 9 şi 11 ani şi, prin poveştile redate în ea, avea scopul de a prezenta diversitatea etnică şi dispersia copiilor în întreaga lume. Cu toate acestea, s-a dovedit a fi, de asemenea, şi o importantă serie de fotografie pentru adulţi. Volumul nu este doar un instrument al empatiei, este o remarcabilă imagine asupra sărăciei, privilegiului și drepturilor omului.

abonare newsletter