Galerie Foto

O GALERIE FOTO care te va impresiona: Vezi în ce CONDIȚII DORM COPIII în diferite colțuri ale lumii!


Rhiannon, 14 ani, Darvel, Scotland. Rhiannon locuieşte împreună cu părinții și fratele ei într-o casă în Darel, Scoția, într-o zonă afectată de dependența de heroină și violența dintre bande. Ea şi familia ei s-au obișnuit cu comportamentul abuziv al locuitorilor cartierului. Coafată Mohawk, ca şi părinţii ei, încă de la vârsta de 6 ani, Rhiannon, familia și prietenii ei fac parte dintr-o subcultură punk care și-a format o comunitate de sprijin în care membrii au grijă unul de celălalt.
Delanie, 9 ani, New Jersey, USA. Delanie locuieşte împreună cu părinţii, fratele mai mic și sora într-o casă mare în New Jersey, unde fiecare copil are propriul său dormitor. Ea aspiră să fie un designer de modă şi îşi deseneză propriile haine.
Roathy, 8 ani, Phnom Penh, Cambogia. Roathy a locuieşte într-o casă construită pe o groapă de gunoi plină de muște, la marginea Phnom Penh, Cambodgia, unde doarme pe o saltea din anvelope vechi. La ora 6, în fiecare dimineaţă, Roathy și sute de alți copii fac duş și iau micul dejun la un centru de caritate din localiata înainte de a începe munca – scotoceşte în gunoi după sticle și bidoane din material plastic, care sunt apoi le vinde unei companii locale de reciclare. Micul dejun este pentru el, uneori, singură masă a zilei.
Nantio, 15 ani, Lisamis, Kenya. Nantio este un membru al tribului Rendille și locuiește împreună cu cei doi frați și două surori într-un cort destul de mic confecţionat din piele tăbăcită de vită, în Lisamis, Kenya. Ea a mers la școala din sat timp de câțiva ani, dar a decis să renunţe în seperanţa că un "Moran" (războinic) o va lua de soţie.
Bilal, 6 ani, Wadi Abu Hindi, Bancul Vestic. Bilal face parte dintr-o familie de beduini arabi care trăiesc într-o singură cameră, o colibă pe care şi-au construit-o ei lângă o așezare israelienă din Wadi Abu Hindi, în Cisiordania. Bilal nu merge la școală încă, dar ajută la îngrijirea celor 15 de capre ale familiei.
Maria, 12 ani, Mexico City, Mexic. Maria locuieşte împreună cu părinţii şi sora mai mare într-o casă cu trei etaje, amplasată în jurul unei curți împrejmuite de un gard cu sistem de de securitate. Siguranţa este luată foarte în serios de către familia ei după ce unul dintre verii ei a fost răpit de o bandă.
Li, 10 ani, Beijing, China. Li este un perfecționistă și locuiește cu părinții ei într-un bloc de apartamente de la Beijing. Ea petrece, în fiecare noapte, trei ore pentru a-şi corecta temele "completându-le la cel mai înalt standard."
Erlen, 14 ani, Rio de Janeiro, Brazilia. Erlen este însărcinată pentru a treia oară. De obicei doarme pe podea, dar mama ei a făcut schimb de locuri și i-a permis să doarmă pe pat în timpul ultimului semestru a sarcinii. Erlen avea 12, respectiv 13 ani, în timpul sarcinilor anterioare dar a pierdut ambii copii la scurt timp după nașterea lor. În cazul în care noul ei copil supraviețuiește, ea va fi un părinte şingur și va trebui să renunțe la școală.
Anonim, 4 ani, Roma, Italia. Acest băiat, de origine romă, doarme cu familia sa pe o saltea, într-un câmp de la periferia Romei. După ce a cerşit bani pentru a plăti pentru bilete, familia lui a venit din România cu autobuzul. Fără acte de identitate, părinții lui curăţă parbrizele maşinilor porite la semafor, deoarece nu pot obține un loc de muncă legal. Nici unul dintre membrii familiei sale au fost vreodată la școală.

Un volum de fotografii ce prezintă diverse locuri în care dorm copiii, realizat în 2011 de fotograful de origine keniană James Mollison, vrea să atragă atenţia asupra ”circumstanţelor materiale şi culturale” în care trăiesc copiii din diferite colţuri ale lumii şi în acelaşi timp oferă o remarcabilă imgine asupra clasei sociale, sărăciei şi a diversităţie etnice a copiilor.

Ultimele Stiri
abonare newsletter