Actualitate

Aplicaţia care îţi spune ce evenimente vor fi în oraş. VEZI lista completă a câştigătorilor Cluj City Apps

Câştigătorii hackathonul Cluj City Apps au fost anunţaţi joi seara, fiind desemnate trei echipe câştigătoare.

Castigatorii Cluj City Apps Castigatorii Cluj City Apps

La secţiunea "Cea mai relevantă folosire a seturilor de date oferite" a fost desemnată câştigătoare aplicaţia The DOT. Echipa "The Dot" a oferit un mod de vizualizare a datelor brute pe care administraţia le-a oferit într-un mod uşor de înţeles şi care aduce semnificaţie pentru utilizator. 

La secţiunea "Cea mai utilă aplicaţie în vederea Cluj 2015 - Capitala Europeană a Tineretului" a câştigat echipa care a realizat aplicaţia City Discovery care constă în navigarea în oraş cu ajutorul unor transmiţătoare radio de proximitate care să ofere turiştilor informaţii despre monumentele istorice, evenimente şi alte manifestări legate de Capitala Tineretului.


Secţiunea "Alegerea Primăriei Cluj-Napoca" a fost câştigată de aplicaţia Drive'n Park care oferă o soluţie de plată a parcării direct către Primărie, la minut dintr-o aplicaţie mobilă.

Cluj Hub, gazda concursului a anunţată că nu doar cele trei echipe sunt câştigătorii hackathonului. Există alte două proiecte în care recomandă o unire strategică între mai multe echipe de la Hackathon şi speră să continue colaborarea pentru realizarea a două tipuri de aplicaţii: prima pentru digitalizarea interacţiunii cetăţeanului cu serviciile Primăriei (transmiterea de sesizări în timp real şi altele) pentru care propun o colaborare între City Pipes, Team 604, Troublemakers şi Cei 3 muschetari, iar a doua aplicaţie este pentru managementul traficului (inclusiv transportul în comun - odată ce proiectul sistemului de ticketing va fi implementat) pentru care propun o colaborare între Engineers 4 Cluj, Traffic Minions şi BUSR.


Cluj City Apps Hackathon a fost organizat de Cluj It Cluster sub egida Cluj Innovation Days 2014, în parteneriat cu Cluj Hub şi Primăria Cluj-Napoca

abonare newsletter