Actualitate

UE nu recunoaște și nu va recunoaște anexarea Crimeii și a Sevastopolului

Uniunea Europeană “nu recunoaște și nu va recunoaște anexarea Crimeii și a Sevastopolului” de către Rusia, au anunțat marți, într-o declarație comună, președinții Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, și Consiliului European, Herman Van Rompuy.

“Suveranitatea, integritatea teritorială și independența Ucrainei trebuie respectate. UE nu a recunoscut nici referendumul ilegal și nelegitim din Crimeea, nici rezultatul său. UE nu recunoaște și nu va recunoaște anexarea Crimeii și a Sevastopolului de către Federația Rusă”, se menționează în textul citat.

Președintele rus a semnat marți un acord istoric care consfințește alipirea Crimeii la Rusia, sfidând sancțiunile occidentale impuse Moscovei.


UE a decis luni să adopte sancțiuni de tipul restricționării vizelor și înghețării bunurilor în cazul a 21 de responsabili ucraineni și ruși, printre care și cei doi lideri separatiști din Crimeea, Serghei Axionov și Volodimir Konstantinov, precum și a unii responsabili militari ruși implicați în operațiunile din Crimeea.

Ultimele Stiri
abonare newsletter