Actualitate

UPDATE - Nicuşor Constantinescu, preşedintele CJ Constanţa, ridicat de DNA

Nicușor Constantinescu a fost urcat de anchetatori într-o maşină a Jandarmeriei, el spunând că nu ştie de ce este ridicat şi dus la audieri.

UPDATE 14.08: Procurorii au ridicat corespondenţe şi acte pentru certificate de urbanism

Vicepreşedintele CJ Constanţa Cristinel Dragomir susţine că procurorii au cerut corespondenţa instituţiei cu Regia de Drumuri şi Poduri Constanţa cu privire la controlul Curţii de Conturi din 2010 şi 2011, dar şi acte privind eliberarea avizelor la certificate de urbanism "pentru multe obiective".


"A fost prezentat un mandat de percheziţie la sediul Consiliului Judeţean Constanţa şi în acest moment comisari de la DNA Bucureşti primesc documentele solicitate. Este vorba despre documente referitoare sau corespondenţă cu Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa cu privire la controlul Curţii de Conturi la RAJDP pe 2010 şi 2011 şi este vorba de documente, cereri privind eliberarea avizelor certificatelor de urbanism, prelungire certificate de urbanism pentru multe, multe obiective, pe care le vom pune la dispoziţie", a declarat Cristinel Dragomir pentru Mediafax.

UPDATE 13:22 - Preşedintele CJ Constanţa, ridicat de procurori de la locuinţa sa


"Nu ştiu de ce mă iau", a spus şeful CJ Constanţa, înainte să fie urcat de anchetatori într-o maşină a Jandarmeriei.

De asemenea, anchetatorii au ridicat de la locuinţa lui Nicuşor Constantinescu mai multe cutii cu documente.


Potrivit unor surse judiciare, cea de-a doua instituţie publică vizată de percheziţii este Direcţia Regională Drumuri şi Poduri.

-------------------------------


Procurorii anticorupţie au început, miercuri dimineaţă, urmărirea penală faţă de Constantinescu pentru şase infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice, prin care funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul avantaje patrimoniale sau nepatrimoniale, cu consecinţe deosebit de grave.  Din Rezoluţia de începere a urmăririi penale întocmită de procurori a rezultat că "există date şi indicii temeinice potrivit cărora Nicuşor Daniel Constantinescu şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu care decurgeau din calitatea de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa în sensul că a dispus efectuarea unor plăţi nelegale în valoare totală de 23.105.903,62 lei (peste 5 milioane euro)", arăta DNA.

În 15 ianuarie, preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a fost ridicat de procurorii anticorupţie din faţa sediului instituţiei şi dus la audieri la DNA.Acesta a încercat să se opună şi a refuzat să fie urcat în maşina anchetatorilor, el reclamând că se face un abuz întrucât a fost emis mandatul de aducere fără ca el să fie citat şi să semneze citaţia.


Constantinescu a fost audiat atunci la DNA, iar la ieşirea din sediul instituţiei a declarat că va face plângere la Parchet pentru modul în care a fost ridicat, "ca un animal", de către procurorii DNA, pe care i-a acuzat de abuz şi poliţie politică, el spunând că este "jignitor" ce s-a întâmplat.

Ultimele Stiri
abonare newsletter