Actualitate

Noi promisiuni pentru Planul Urbanistic General al oraşului

Arhitecţii angajaţi de Primăria Cluj-Napoca recunosc faptul că documentaţia pentru PUG depusă la dosar era incompletă.

Reprezentaţii echipei de arhitecţi care a întocmit proiectul noului Plan Urbanistic General (PUG) al municipiului Cluj-Napoca au avut, luni, o întâlnire cu specialiştii în domeniu din Consiliul Judeţean Cluj. În urma discuţiilor purtate, arhitecţii angajaţi de Primărie au admis faptul că documentaţia depusă este incompletă şi au promis că, până în data de 30 aprilie 2014, o vor completa pentru a putea primi avizul Consiliului Judeţean Cluj. Conducerea forului judeţean subliniază că astfel Primăria îşi recunoaşte greşeala. “Promisiunea făcută de aceştia reprezintă o recunoaştere a faptului că avizele care lipsesc sunt solicitate în conformitate cu legislaţia în vigoare şi că în niciun caz deliberativul judeţean nu poate fi acuzat de rea credinţă în procesul de aprobare a documentaţiei”, afirmă Horea Uioreanu, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

Boc a solicitat avizarea PUG-ului de către Consiliul Judeţean

Declaraţiile conducerii forului judeţean vin în contextul în care primarul Emil Boc solicita, săptămâna trecută, avizarea dosarului pentru PUG de către Consiliul Judeţean chiar dacă lipsesc anumite avize de la dosar. Tot atunci, arhitectul şef al oraşului, Ligia Subţitică afirma că Primăria trebuie să plătească 60.000 euro pentru un studiu cerut la dosar, dovedindu-se ulterior că preţul este de fapt de 60.000 lei.


Lipseşte şi un document prevăzut într-o ordonanţă elaborată de Boc

Conducerea forului judeţean a mai subliniat că având în vedere faptul că în prezent se elaborează şi PUG-urile comunelor limitrofe, respectiv Apahida, Chinteni şi Floreşti, s-a stabilit ca, în cursul săptămânii viitoare, să aibă loc o întâlnire a colectivelor care lucrează la aceste documentaţii. “Această întâlnire este necesară şi utilă deoarece acum se pot corela PUG-urile comunelor limitrofe cu cel al municipiului Cluj-Napoca, eliminându-se astfel discuţiile viitoare legate de intravilanul unităţilor administrativ-teritoriale. La discuţii vor fi invitaţi şi reprezentanţii comunelor Feleacu şi Baciu, care au PUG-ul actualizat şi aprobat. În acest fel, se poate contura şi strategia periurbană a Zonei Metropolitane Cluj-Napoca, o cerinţă din OUG nr.7/2011, elaborată de actualul primar Emil Boc”, a mai spus Uioreanu.

La această dată, documentaţia privind viitorul PUG nu a fost avizată de Autoritatea Aeronautică Civilă, Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi de Vânătoare, respectiv de Oficiul pentru Studii Pedologice şi Agrochimice, acest oficiu fiind cel care trebuie să realizeze studiul care costă 60.000 lei.   

Ultimele Stiri
abonare newsletter