monitorulcj.ro Menu
Actualitate

„Champagne for Gypsies”, un nou show cu Goran Bregovic la Cluj-Napoca

Goran Bregovic și Orchestra de Nunți și Înmormântări revin la Cluj, în 5 mai, pentru un show fascinant, menit să aducă, încă o dată, un omagiu exuberanței și pasiunii balcanice. Evenimentul va avea loc la Sala Sporturilor “Horia Demian”, cu începere de la ora 20.00.

Spectacolul „Champagne for Gypsies” va aduce, în premieră, în atenția publicului piesele de pe albumul omonim, despre care artistul bosniac spune că este dedicat muzicii țigănești, care a fost, de-a lungul timpului, o sursă de inspirație pentru mulți compozitori celebri.

Primit foarte bine de criticii internaționali, albumul este rezultatul unor colaborări eclectice cu artiști recunoscuți, precum Gipsy Kings, Gogol Bordello sau Florin Salam. Ritmurile pline de exuberanță și pasiune au făcut ca acest show să fie numit de jurnaliștii de la San Francisco Examiner „cel mai bun party al anului”.


“Acest album a apărut ca urmare a presiunii extreme la care a fost supusă etnia romă în Europa (expulzaţi din Franţa şi Italia, case incendiate în Ungaria, bătuţi violent în Serbia). Ţiganii nu sunt o problemă a acestei lumi, ei s-au numărat dintotdeauna printre oamenii talentați ai muzicii internaționale. Închin acest album talentului lor, care a inspirat compozitorii de-a lungul secolelor. Acest album este menit să ne reaminească de muzicienii romi preferați, care și-au pus amprenta asupra culturii populare în toată lumea”, a spus Goran Bregovic.

Devenit celebru după ce a semnat coloanele sonore pentru filmele lui Emir Kusturica "Vremea ţiganilor", "Arizona Dream" şi "Underground", Goran Bregovic îmbină ritmurile  muzicii ţigăneşti cu muzica de cor balcanică şi rockul. Muzicianul bosniac cântă împreună cu Orchestra de Nunți și Înmormântări, formată din suflători ţigani, voci tradiţionale bulgăreşti, chitară electrică, percuţie tradiţională şi cor bisericesc.


Biletele la concert sunt disponibile la birourile Diesel Club (P-ţa Unirii 10), Polus Center (Diesel Cafe), Iulius Mall (centru info), iar on-line, pe www.eventim.ro.