Actualitate

Prima întâlnire de la accidentul aviatic între medici şi salvatorii lor

Gheorghe Giurgiu, Gheorghe Trif şi Argentin Todea - cei trei săteni din comuna Horea care au ajuns primii la victimele accidentului aviatic din Apuseni - s-au reîntâlnit pentru prima dată de la accident, marţi seară cu trei dintre medicii cărora le-au salvat viaţa.

La Gala Mediafax 2014 - Gala valorilor, organizată, marţi seară, la Ateneul Român, Gheorghe Giurgiu, Gheorghe Trif şi Argentin Todea s-au reîntâlnit, pentru prima dată de la accidentul din 20 ianuarie, cu trei dintre medicii pe care i-au salvat - Radu Zamfir, Valentin Calu şi Cătălin Pivniceru.

"A fost foarte emoţionant. Ne-am dorit foarte mult să îi revedem şi nu ne aşteptam, a fost cea mai mare surpriză. A fost prima dată când ne-am întâlnit cu ei de la accident. Am mers la ei la spital, la Cluj, dar nu am putut intra, asta este prima întâlnire cu dânşii de la accident. Dacă nu îi vedeam între timp la televizor, treceam pe lângă ei şi nu îi recunoşteam. Atunci erau loviţi, răniţi, le-am dat hainele de pe noi şi ne bucurăm din suflet că am reuşit să ajungem la dânşii atunci ca să îi salvăm şi să poată în continuare, la rândul lor, să salveze vieţi. Am fost foarte impresionaţi şi foarte emoţionaţi cu toţii de această întâlnire la care nu ne aşteptam", a spus unul dintre salvatori, Gheorghe Giurgiu.


Pentru prima dată de la accident, medicii au avut ocazia să le mulţumească direct salvatorilor pentru că "Dumnezeu i-a dus acolo" şi să rememoreze împreună cu aceştia momentul în care au fost salvaţi.

Timp de câteva zeci de minute, medicii au stat de vorbă cu salvatorii lor, emoţionaţi de reîntâlnire.


"A fost lucrarea lui Dumnezeu acolo, că ne-a dus pe noi exact la dumneavoastră. De când am plecat de acasă am mers pe drum drept până la locul accidentului. Nu ne-am abătut, dacă o luam la stânga sau la dreapta nu vă găseam. Dumnezeu ne-a dus la dumneavoastră şi a vrut să fiţi salvaţi", i-a spus Gheorghe Giurgiu medicului Radu Zamfir.

La rândul său, medicul Cătălin Pivniceru le-a spus salvatorilor că înainte cu câteva secunde de a fi găsiţi îl întrebase pe medicul Valentin Calu dacă mai poate rezista.


"Simţeam că sunt ultimele momente în care dacă nu s-ar fi întâmplat minunea aceasta, să ne găsiţi acolo în vârf de munte, nu mai puteam supravieţui", a spus medicul Pivniceru.

"Pentru noi aţi însemnat o minune de la Dumnezeu. Sunt foarte emoţionat că vă văd, nu am ştiut că ne vom întâlni aici, a fost pentru toţi o surpriză, iar bucuria este extrem de mare. Atunci, pe munte, rănit, mă gândeam că şi resursele mele sunt pe sfârşite şi că, în pofida eforturilor făcute de a-mi ajuta colegii şi pe pilot şi copilot, aveam şi eu nevoie de ajutor. Vă mulţumim, mulţumim lui Dumnezeu că v-a trimis", le-a spus salvatorilor medicul Radu Zamfir.


Cei trei localnici din comuna Horea, judeţul Alba - Gheorghe Giurgiu, Gheorghe Trif şi Argentin Todea, au primit Premiul pentru voluntariat în cauze etice şi caritabile.

Medicii Radu Zamfir, Valentin Calu, Cătălin Pivniceru au primit Premiul pentru transformarea profesiei într-o religie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter