Actualitate

Şoferul taximetrului spulberat pe Calea Moţilor are traumatisme cranio-cerebrale

Taximetristul care a fost implicat în accidentul de miercuri noaptea de pe Calea Moţilor se află internat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj. Dintre cei patru răniţi, el şi un pasager au suferit cele mai grave răni.

Yannina Oltean, o tânără aflată la volanului unui BMW Z4, având o alcoolemie de 1,02 miligrame litru alcool pur în aerul expirat, a spulberat un taximetru cu patru persoane la bord.

Taxiul implicat în accidentul de pe Calea Moţilor aparţine firmei Climă & Confort Taxi, iar reprezentanţii acesteia au declarat pentru Monitorul de Cluj că de mai bine de 12 ore angajatul lor are telefonul mobil închis.


„Taximetristul lucrează la noi ca şi colaborator. Nu am reuşit să dăm de el, nici azi noapte, nici astăzi, are telefonul închis. Am înţeles că dintre toţi, a fost cel mai grav rănit, în urma impactului, lovindu-se la cap foarte puternic.”, au precizat aceştia.

Reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca au precizat că doi dintre pasagerii care au suferit răni mai grave au traumatisme cranio-cerebrale gradul zero, un alt pasager a fost trimis la Spitalul de Ortopedie, iar un altul are mai multe leziuni oftalmologice şi a fost trimis pentru investigaţii suplimentare.


„În 26 februarie, ora 23:40, o femeie de 29 de ani din municipiul Deva, în timp ce conducea un autoturism pe Calea Moţilor, din Cluj-Napoca, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu un autoturism care circula din sensul opus. Anterior accidentului, în Piaţa Unirii, conducătoarea autoturismului nu s-a conformat semnalelor de oprire efectuate de poliţişti, motiv pentru care echipajul de poliţie a trecut la urmărirea acestuia. Fiind testată cu aparatul etilotest, s-a constatat că femeia se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, având o concentraţie de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat”, au declarat reprezentanţii IPJ Cluj.

În urma accidentului, conducătorul autoturismului care circula regulamentar şi doi pasageri au suferit răni uşoare, iar un alt pasager de 23 de ani a fost rănit grav.


Victimele au fost transportate la U.P.U. 1 Cluj-Napoca pentru acordarea îngrijirilor medicale.

Conducătoarea autoturismului este cercetată, în libertate, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă” şi ”conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană ce are o îmbibaţie alcoolică în sânge de peste 0,80 mg/l alcool pur în sânge”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter