Actualitate

Străzile Clujului, pline de ghiocei

Florăresele fug la vederea poliţiei deoarece nu au autorizaţie pentru a desfăşura comerţul stradal. Ele pot fi amendate cu sume cuprinse între 500 şi 1000 lei.

Chiar dacă suntem în luna februarie, ghioceii şi-au făcut deja apariţia pe străzile municipiului Cluj-Napoca, lucru care în mod normal se întâmplă abia prin martie.

“Ne-am mirat cum de am găsit ghiocei în pădure. Acest lucru nu este tocmai normal pentru această perioadă. Ei apăreau abia prin luna martie, dar cum s-a încălzit vremea, au început şi ei să iasă. Îi culegem din păduri, iar apoi venim în Cluj-Napoca şi îi vindem pe străzi pentru a ne face şi noi un ban”, a povestit pentru Monitorul de Cluj o femeie care vindea ghiocei pe stradă.


Un buchet cu ghiocei se vinde în schimbul sumei de 1,50 lei.

Spaima florăreselor sunt poliţiştii locali. Este vorba despre florăresele care nu au eliberate autorizaţii de la Primăria Cluj-Napoca pentru a desfăşura comerţul stradal.


“Nu avem eliberată nicio autorizaţie de la primărie, de aceea fugim când vedem poliţiştii locali. Mai vin şi ne ameninţă că ne amendează dacă mai stăm şi vindem pe stradă. Nu are rost să plătim la primărie pentru autorizaţie. Azi stau... mâine poate nu mai vin. Ne e frică că vom primi amenzi, dar acum ne riscăm nu avem ce face”, a mai povestit aceeaşi femeie.

Amenzi între 500 şi 1000 lei

Cei care vor să desfăşoare comerţul stradal trebuie să primească autorizaţie de la Primăria Municipiului Cluj-Napoca. Dacă nu se conformează acestei legi, riscă să fie amendaţi.


Conform unei hotărâri de Consiliu Local din anul 2009: “nedeţinerea la punctul de lucru al abonamentului stradal sau a contractului de închiriere pentru terenul ocupat, după caz, precum şi a tuturor autorizaţiilor, aprobărilor, avizelor stabilite prin lege necesare funcţionării  se sancţionează cu amendă de la 500 la 1000 de lei”.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter