Actualitate

Bugetul comunei Floreşti, de patru ori mai mare în 2014

În şedinţa de Consiliu Local de astăzi, consilierii locali ai comunei Floreşti vor discuta proiectul de hotărâre privind adoptarea bugetului local pe anul acesta.

Floreşti, cea mai mare comună din ţară, are anul acesta un buget de 83 milioane lei, mai mare de aproximativ patru ori decât în anul precedent. După şedinţa de astăzi, comuna Floreşti va avea, oficial, buget pe 2014. Potrivit conducerii Primăriei, 67% din bani vor merge pentru investiţii. “Printre investiţiile de anul acesta se numără o grădiniţă lângă Primărie, sală de sport pentru Şcoala Gimnazială Gheorghe Şincai, continuăm lucrările de asfaltări, canalizare şi conducte de apă”, a declarat Horea Şulea, primarul comunei Floreşti. De asemenea, vor continua lucrările începute anul trecut pentru realizarea unui parc, pentru construirea unor piste pentru role şi achiziţionarea de aparate de fitness. “Ne gândim şi calitatea vieţii cetăţenilor, nu doar la lucruri strict tehnice”, a mai spus Şulea.

De ce a crescut de patru ori bugetul

Primarul comunei Floreşti a precizat că bugetul din 2014 este de patru ori mai mare ca urmare a achitării datoriilor celor rău-platnici. “Am reuşit să-i determinăm pe rău-platnici să-şi plătească datoriile, au crescut cotele defalcate din TVA, dar şi pentru că în Floreşti firmele se înmulţesc. De asemenea, a crescut bugetul şi ca urmare a banilor pe care am reuşit să-i atragem de la Uniunea Europeană”, a precizat Horea Şulea.


În comuna Floreşti, există aproape 1.500 de firme. Conform ultimului recensământ, în Floreşti sunt aproximativ 23.000 de locuitori, dar conform datelor neoficiale, numărul acestora se apropie de 30.000. Numărul copiilor înscrişi la şcoală şi grădinită este de aproximativ 1.500.

Ultimele Stiri
abonare newsletter