Actualitate

Procurorii cer date şi înscrisuri instituţiilor privind acţiunile de salvare în cazul accidentului aviatic

Procurorii solicită date şi înscrisuri de la diferite instituţii privind procedurile de zbor şi acţiunile de salvare în cazul cercetărilor referitoare la accidentul aviatic soldat cu decesul a două persoane şi cu vătămarea corporală a altor cinci.

Potrivit unui comunicat al PÎCCJ transmis luni în cauza privind accidentul aviatic produs la data de 20 ianuarie, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia continuă audierea martorilor şi a persoanelor vătămate, inclusiv prin intermediul unor comisii rogatorii cu privire la cei care domiciliază pe raza altor judeţe.

"De asemenea, pe lângă expertizele medico-legale dispuse în cauză, urmează a fi efectuate şi expertize tehnice, procurorii solicitând, totodată, date şi înscrisuri de la diferite instituţii privind procedurile de zbor şi acţiunile de salvare", se arată în comunicat.


Procurori ai Secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia au dispus miercuri începerea urmăririi penale in rem în cauza privind accidentul aviatic produs lunea trecută în Munţii Apuseni pentru încălcarea de către personalul aeronautic civil a îndatoririlor de serviciu sau neîndeplinirea lor, dacă fapta este de natură să pună în pericol siguranţa zborului, şi vătămare corporală din culpă.

Două persoane au decedat şi cinci a fost rănite după ce aeronava în care se aflau, de tip BN 2, a căzut într-o zonă împădurită din Apuseni, în zona Vârfului Petreasa, la peste 1.200 de metri altitudine. Cele şapte persoane aflate la bordul aeronavei, doi membri ai echipajului şi cinci persoane din echipa medicală, se deplasau la Oradea pentru o operaţie de prelevare de organe pentru transplant.

Ultimele Stiri
abonare newsletter