monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Trenuri blocate în gări, între Ploieşti şi Predeal, din cauza unor copaci căzuţi

Zece trenuri de călători au rămas blocate, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în gările dintre Ploieşti şi Predeal, după ce mai mulţi copaci au căzut pe linia de contact în zona ”Valea Largă”, blocând ambele fire, în prezent un fir fiind redeschis şi trenurile trase cu locomotive Diesel.

Trenuri blocate in gari

Potrivit purtătorului de cuvânt al CFR, Adrian Vlaicu, circulaţia feroviară spre şi dinspre Valea Prahovei a fost blocată, în noaptea de sâmbătă spre duminică, după ce mai mulţi copaci au căzut de pe un versant pe calea ferată în zona ”Valea Largă”. Potrivit Mediafax, iniţial, începând cu ora 22.00, a fost închis firul 1 al căii ferate, ulterior copacii căzând pe linia ferată şi blocând şi al doilea fir.

În total zece trenuri de persoane au rămas blocate în staţii între Ploieşti şi Predeal. Şapte dintre garniturile feroviare, respectiv patru trenuri interregio şi trei trenuri regio, au fost oprite în gări pe Valea Prahovei, alte trei garnituri fiind oprite între Ploieşti şi Comarnic. ”Am încercat să facem în aşa fel încât trenurile să fie oprite în staţii, să putem lua legătura cu călătorii în caz de urgenţă. Li s-a explicat pasagerilor despre ce este vorba, dar nu am putut preciza când anume vor fi reparate avariile” a spus Adrian Vlaicu.


Acesta a precizat că echipele de intervenţie au lucrat toată noaptea pentru îndepărtarea copacilor căzuţi, iar la ora transmiterii acestei ştiri circulaţia în zona ”Valea Largă” a fost reluată pe un fir, lucrându-se în continuare pentru deblocarea firului al doilea.

Conform sursei citate, trenurile rămase blocate sunt tractate în zonă cu locomotive Diesel, urmând ca ulterior să fie trase de locomotivele electrice cu care au pornit la drum. Adrian Vlaicu nu a putut preciza câte trenuri staţionează încă la ora transmiterii acestei ştiri, spunând că garniturile feroviare sunt tractate alternativ, pe ambele sensuri şi că situaţia din teren se schimbă de un minut la altul.


Acesta a precizat că unele trenuri vor înregistra ”întârzieri semnificative”.