Actualitate

Concluziile RAPORTULUI accidentului aviatic: Coordonare mai fermă şi sisteme noi pentru stabilirea locaţiilor

Raportul privind accidentul aviatic din Munţii Apuseni, prezentat miercuri în Guvern, propune instituirea unei coordonări ferme în situaţii similare şi implementarea unor sisteme noi care să asigure în sistem de urgenţă stabilirea cu acurateţe a locaţiilor în care se petrec evenimente aviatice.

În raportul prezentat în Guvern sunt notate câteva propuneri, făcute în urma analizei efectuate în conformitate cu procedurile standard reglementate de actele normative în vigoare şi având în vedere modul efectiv în care au acţionat instituţiile cu responsabilităţi, informează Mediafax.

"Putem afirma că se impune instituirea unei coordonări ferme în situaţii similare, revizuirea procedurilor operaţionale din perspectiva respectării acestora, precum şi implementarea unor sisteme noi care să asigure în sistem de urgenţă stabilirea cu acurateţe a locaţiilor în care se petrec evenimente aviatice", se arată în raport.


Conform propunerilor din raport, noile sisteme de urgenţă ar trebui aibă sistem de localizare a terminalelor mobile în reţelele operatorilor de telecomunicaţii (pe cheltuiala operatorilor), asemănător obligaţiilor prevăzute de lege de implementare a funcţiei legale de interceptare. De asemenea, ar trebui implementat un sistem cu staţii automate meteo şi camere WEB pe infrastructura operatorilor de telecomunicaţii şi STS, în zonele neacoperite de staţiile meteo ale Administraţiei Naţionale de Meteorologie, de regulă în zonele montane.

Ultimele Stiri
abonare newsletter