Actualitate

Uioreanu vrea raport despre modul de intervenţie al Salvamont Cluj la accidentul aviatic

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, a cerut, marţi, Serviciului Public Salvamont din subordinea instituţiei să îi prezinte în cursul zilei un raport asupra intervenţiei de căutare şi salvare a răniţilor din accidentul aviatic care a avut loc în Munţii Apuseni.

Horea Uioreanu a spus că din raport va trebui să reiasă modul în care s-a intervenit de către echipele de salvamontişti şi cine i-a coordonat. "Am cerut Serviciului Public Salvamont Cluj să îmi prezinte în cursul zilei un raport asupra intervenţiei de căutare şi salvare a răniţilor din accidentul aviatic care a avut loc în Munţii Apuseni. Raportul va spune cine i-a coordonat, cine i-a solicitat să plece în operaţiunea de salvare şi cum s-a intervenit la locul accidentului. Salvamont Cluj a participat la operaţiunile de căutare cu un număr de 15 salvamontişti, din zona de munte a judeţului Cluj, dar şi din Cluj-Napoca", a declarat Horea Uioreanu pentru Mediafax.

Pilotul Adrian Iovan şi o studentă în anul V la Institutul de Medicină Militară din Bucureşti şi-au pierdut viaţa după ce avionul de mici dimensiuni de tip BN2, la bordul căruia se afla un echipaj medical, a aterizat forţat, luni după-amiază, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba. Unul dintre medicii din aeronavă a reuşi să sune la 112, la ora 16.16, anunţând incidentul.

Ultimele Stiri
abonare newsletter