Actualitate

DNA a început urmărirea penală împotriva constructorilor pistei aeroportului din Sibiu și ai unor oficiali ai CJ Sibiu

Potrivit unor surse din Justiție, constructorii pistei Aeroportului din Sibiu şi oficiali ai Consiliului Judeţean Sibiu sunt urmăriţi penal într-un dosar în care acuzaţiile vizează faptul că pista Aeroportului a fost construită în bătaie de joc, prejudiciul fiind de este 42.000.000 euro.

Experţii tehnici au stabilit în faţa instanţei că alunecările de teren care au dus, în 2010, la formarea unui crater în pista Aeroportului Internaţional Sibiu au apărut din cauza pământului argilos care a permis infiltrarea apei. Pista aerogării tocmai fusese modernizată cu 42 de milioane de euro, lucrările fiind realizate de constructorul german Max Boegl.

Un  clujean, printre experții care au inspectat lucrările

Experţii care au inspectat lucrările au constatat că proiectul pentru drenarea apelor este necorespunzător. Expertiza tehnică din proces a fost realizată de trei profesori universitari: Iacint Manoliu -Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti, Florian Roman - Universitatea Tehnică din Cluj – Napoca şi Marin Marin - Universitatea Politehnică Timişoara.


Procesul între reprezentanţii aeroportului va avea următorul termen în luna martie. În perioada în care a fost încheiat contractul pentru modernizarea pistei aeroportului din Sibiu, președinte al Consiliului Județean Sibiu a fost Martin Bottesch. Reprezentanţii aeroportului solicită despăgubiri de 15 milioane de euro.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter