Actualitate

Boc, acuzat de PNL că alocă degeaba 150.000 lei din bugetul local

Consilierii locali PNL sar la gâtul primarului Emil Boc pe care îl acuză că alocă bani, din bugetul local, pentru festivalul Peninsula despre care nu se ştie sigur dacă va mai avea loc la Cluj.

Emil Boc a anunţat, atât miercuri cât şi săptămâna trecută, că festivalul Peninsula va avea loc în continuare la Cluj-Napoca, fie sub acelaşi nume, fie sub altă titulatură. Cu alte cuvinte, primarul vrea să organizeze un festival pe Valea Gârbăului chiar dacă Peninsula se întoarce la Târgu-Mureş. Pentru acest festival, chiar a dispus să fie alocaţi bani din bugetul local. Acest lucru nu este însă pe placul consilierilor locali PNL care îl acuză că dispune alocarea de fonduri pentru ceva care nu este sigur. “Deși Festivalul Peninsula nu se va mai ține la Cluj-Napoca, primarul Emil Boc a decis, cu de la sine putere, că va aloca “festivalului de pe Valea Gârbăului”, indiferent care va fi acesta, suma de 150.000 de lei din bugetul local. Nici nu știe ce va organiza, dar alocă respectiva sumă, să fie, ca și cum aceasta ar proveni din propriul buzunar, sau din visteria partidului al cărui membru este”, afirmă consilierii PNL.

Aceştia consideră că primarul ar fi trebuit să aloce bani şi pentru Festivalul Internațional Stand Up Comedy care s-a ținut la Cluj-Napoca în luna noiembrie a anului trecut. “A fost vorba despre primul festival internaţional de stand-up comey din Romania cu participare internaţională, care s-a ținut la Cluj-Napoca, chiar daca primarul nu s-a dovedit a fi o bună gazdă și nu l-a finanțat cu nici un leu. Ca o ironie a sorții, s-au ținut şapte reprezentaţii umoristice în Cluj-Napoca şi două reprezentaţii umoristice în Târgu-Mureş, oraș căruia primarul ține neaparat să-i fure brand-ul”, mai spun PNL-iştii.


La câteva ore după criticile PNL-iştilor, colegii de partid ai primarului sar în apărarea acestuia şi spun despre liberali că sabotează evenimentele pentru tineret din oraş. “Primăria a sprijinit şi va sprijini zeci de evenimente culturale de anvergură internaţională, între care Festivalul Internaţional de Film „Transilvania”, Festivalul Filmului de Comedie „Comedy Cluj”, Festivalul Internaţional „Toamna Muzicală Clujeană”, Festivalul Internaţional de Teatru „Interferenţe”, Festivalul „Colours of Cluj”, Festivalul „Temps d'images” şi multe altele. Între acestea, în 2013, s-a numărat şi Festivalul „Peninsula”. Este important să înţelegem că, indiferent cum se numesc, oraşul are nevoie de evenimente culturale de anvergură care să aibă tinerii ca principal public ţintă, dar şi turiştii”, au precizat reprezentanţii PDL Cluj.

Festivalul Peninsula a avut loc, pentru prima dată, la Cluj-Napoca, anul trecut.

Ultimele Stiri
abonare newsletter