monitorulcj.ro Menu
Actualitate

VIDEO: Hoții de fier vechi au furat balustrada de protecţie de pe Autostrada Transilvania

Polițiștii clujeni au prins astăzi mai mulți bărbați suspecţi de comiterea infracţiunii de furt calificat. Hoţii au furat o porţiune din balustrada de pe marginea Autostrăzii Transilvania, precum şi stâlpii şi plasa de protecţie împotriva animalelor.

Hoții de fier vechi au furat balustrada de pe Autostrada Transilvania

Poliţiştii din Gilău au prins un grup de bărbaţi cu vârste cuprinse între 16 şi 46 ani, suspecţi de săvârşirea infracţiunii de furt calificat în formă continuată.

Mai exact, în data de 03 ianuarie doi bărbaţi în vârstă de 18 și respectiv 21 ani ar fi sustras de pe marginea căii de acces situată la km 51+720 m al autostrăzii A3 Transilvania, o porţiune de balustradă în lungime de 7,4 m, cauzând un prejudiciu de aproximativ 897 lei.


Suspecţii au fost depistaţi de poliţişti pe raza comunei Gilău,  în timp ce transportau 24 ţevi metalice de culoare galben şi negru, de dimensiuni cuprinse între 0,5-1,5m, pe care intenţionau să le predea la un centru de colectare fier vechi.

De asemenea, în urma  investigaţiilor efectuate de către poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Comunal Gilău, s-a stabilit faptul că cei doi împreună cu alţi patru suspecţi, în cursul anului 2013, în mai multe rânduri, au sustras stâlpii şi plasa de protecţie împotriva animalelor amplasată pe marginea autostrăzii A3 şi breteaua de coborâre a autostrăzii, cauzând astfel un prejudiciu de aproximativ  4.480 Euro,  recuperat în proporţie de 15%.


Poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  furt calificat în formă continuată.