Actualitate

Crăciunul scumpeşte carnea de porc

Clujenii cumpără în această perioadă carne de porc mai scumpă cu până la 20%. Asta deoarece producătorii au mărit preţurile încă de la începutul lunii decembrie. Preţurile la carnea de porc se încadrează între 12 şi 30 de lei.

Mesele îmbelşugate pe care se află tot felul de bunătăţi reprezintă o tradiţie la români de Crăciun, doar că in acest an, fie vor fi nevoiţi să scoată mai mulţi bani din buzunar, fie mesele vor fi mai goale comparativ cu anii trecuţi.

Cumpărătorii spun că, cu toate că au crescut preţurile, nu vor avea de ales şi tot vor fi nevoiţi să cumpere carne de porc pentru masa de Crăciun. „Am observat încă de la începutul lunii că s-a scumpit carnea de porc însă nu avem de ales. Tot o vom cumpăra pentru a ne face bunătăţile pentru masa de Crăciun”, povesteşte tanti Maria.


La o primă privire, se poate observa că carnea de porc este mai ieftină în supermarket-uri decât în magazinele de specialitate.

În supermarket-uri, un kilogram de fleică de porc se găseşte la suma de 14 lei, pe când în magazinele de specialitate la 18 lei kilogramul. Ceafa de porc se vinde cu 14,99 lei în supermarket-uri şi cu 21 de lei în magazinele de specialite. Diferenţe de preţ sunt şi la pulpa de porc care se vinde cu 15,99 lei în supermarket şi cu 18,30 în magazine. Muchiuleţul de porc se cumpără cu 26,90 lei din magazinele de specialitate, pe când în supermarket-uri se vinde cu şapte lei mai puţin.


Mai rentabil financiar pentru clujeni va fi dacă vor decide să înlocuiasca carnea de porc cu cea de pui. Un pui la caserola se poate achiziţiona la suma de 12 lei kilogramul, pulpele de pui la 10 lei kilogramul, aripioarele de pui la 8,79 kilogramul, iar pieptul de pui dezosat se găseşte la suma de 14 lei kilogramul.

Cei care decid să-şi cumpere un porc întreg pe care să-l sacrifice trebuie să ştie că îl pot cumpăra la preţul de 10 lei kilogramul.

Ultimele Stiri
abonare newsletter