Actualitate

Pregătiți-vă! Sfârșitul lumii vine mai devreme!

Oamenii de ştiinţă danezi pun pe jar întreg mapamondul. Cercetătorii anunţă că sfârşitul lumii va veni mai devreme decât s-a crezut până acum.

Scenariul apocaliptic denumit "Big Slurp" va avea loc atunci când va exista o schimbare radicală a forțelor care guvernează Universul, scrie ziare.com.

Calculele efectuate de către fizicienii de la Universitatea de Sud din Danemarca relevă faptul că riscul colapsului Universului este mai mare decât se estimase anterior, potrivit Science Go Go.


Violentul proces are o fază de tranziție și este foarte similar cu ceea ce se întâmplă când apa se transformă în abur. Pivotul scenariului Big Slurp este bosonul Higgs, particulă despre care se crede că joacă un rol important în proprietatea particulelor elementare de a avea masă.

Susținătorii acestei teorii consideră că o tranziție a Universului s-ar putea petrece în cazul în care o bulă cuantică a unui Univers alternativ ar apărea în Universul nostru. "Multe teorii și calcule prezic o astfel de fază de tranziție, dar au existat unele incertitudini în determinările anterioare. Acum, am efectuat calcule mai precise și am am văzut două lucruri: Universul va intra probabil în colaps mai repede decât se calculase anterior", a declarat Frederik Colding Krog, unul dintre cercetători.


 

Etichete: oameni de stiinta
Ultimele Stiri
abonare newsletter