Actualitate

Concert de colinde “La mijlocul Raiului” la Casa Universitarilor

Iubitorii sărbătorilor de Crăciun şi de tradiţii româneşti se vor putea delecta cu un concert de colinde atent alese din repertoriul românesc, susţinut de 70 de muzicieni ai Filarmonicii de Stat Transilvania, sub bagheta dirijorului Cornel Groza. Spectacolul va avea loc pe data de 16 decembrie, începând cu ora 19:00, la Casa Universitarilor.

Corul Filarmonicii de Stat Transilvania Corul Filarmonicii de Stat Transilvania

Din timpuri străvechi, colindătorii erau cei care prin glasurile lor protejau comunitatea pentru întregul an. În zilele noastre, când oamenii par să se abată de la credinţă şi să se îndeparteze de la rădăcini, acest eveniment doreşte să le reamintească celor din sală importanţa valorilor spirituale, a profunzimii gândurilor bune şi a frumuseţii care stă adânc ancorată în credinţă. Colinde clasice româneşti, cu accente arhaice sau doar celebre versuri auzite în fiecare an în sânul familiei, vor fi adaptate contemporan într-o manieră nemaiauzită până acum.

Biletele se pot achiziţiona de la Agenţia de Bilete a Teatrului National Cluj-Napoca, fiind în valoare de 30 lei. CD-urile cu colinde pot fi achiziţionate de la Casa Universitarilor, în ziua concertului, la preţul de 20 de lei.


O parte din încasările provenite din vânzarea biletelor vor fi donate Centrului de Îngrijiri Paleative „Sfântul Nectarie”.

Concertul de colinde „La mijlocul Raiului” este organizat de către Agenţia Geta Ungurean cu sprijinul Primăriei Cluj-Napoca.

abonare newsletter