Actualitate

1 Decembrie, sărbătorită la Cluj cu foc de artificii și concerte

400 de militari şi 40 de maşini de luptă şi intervenţie vor participa astăzi la parada militară de 1 Decembrie. În plus, vor cânta Elena Gheorghe şi Voltaj, va fi pornit iluminatul public şi va avea loc o retragere cu torţe.

Evenimentele dedicate zilei de 1 Decembrie încep la Cluj la ora 12.00, cu un Te-Deum la Catedrala Mitropolitană, urmat, o jumătate de oră mai târziu, de depuneri de coroane și apoi de o parada militară. La ora 14.15, la Monumentul Memorandiștilor, este programată o scenetă istorică.

La ora 15.00, în Piața Unirii, începe un spectacol folcoric. Printre cei care vor urca pe scenă sunt Aurel Tămaș, Dumitru Fărcaș și Sava Negrean Brudașcu. De la ora 18.00 se schimbă registrul muzical: vor concerta Elena Gheorghe și trupa Voltaj.


Momentul culminant al zilei este programat la ora 19.00, când va fi aprins iluminatul festiv de sărbători. După modelul altor orașe europene, primarul Emil Boc va apăsa exact la ora 19.00 un buton amplasat în Piața Unirii și astfel vor fi aprinse ghirlandele luminoase şi figurinele ornamentale care îmbracă orașul de sărbători.

La aceeași oră va fi deschis patinoarul artificial, amenajat în Piața Unirii. Potrivit, Primăriei Cluj-Napoca, de 1 decembrie, accesul va fi liber pe patinoar.


La finalul zilei, la ora 19.50, are loc tradiționala retragere cu torțe la care vor participa peste 100 de militari. Defilarea va fi urmată de un spectaculos foc de artificii.

Restricţii de circulaţie

Sâmbătă, 30 noiembrie 2013, de la ora 8.00 şi până luni, 2 decembrie, ora 12.00, se va închide latura vestică a Pieţei Unirii.
 Duminică, 1 decembrie 2013, între orele 11.00 şi 14.30 vor fi închise străzile: Napoca, Universităţii, Piaţa Unirii, B-dul Eroilor şi Piaţa Avram Iancu (latura de sud – dinspre Teatrul Naţional).


Între orele 16.00 şi 20.30, circulaţia rutieră nu va fi permisă pe străzile Napoca, Universităţii, Piaţa Unirii şi B-dul Eroilor, iar între orele 19.30 şi 20.30, Piaţa Avram Iancu va fi închisă pentru spectacolul de focuri de artificii.

Ultimele Stiri
abonare newsletter