Actualitate

Ziua porților deschise la Muzeul de Istorie al Transilvaniei

Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei din Cluj-Napoca invită clujenii, sâmbătă, 30 noiembrie 2013, să participe la o serie de evenimente organizate de instituție de cultură cu ocazia ”Zilei porților deschise”.

În cadrul evenimentului, publicul interesat poate asista la anumite activităţi de reconstituiri istorice. Astfel, de la ora 15.00 va avea loc, în clădirea centrală a Muzeului  (str. Const. Daicoviciu nr. 2) premierea elevilor participanţi în cursul lunilor iulie-august la programele de pedagogie muzeală organizate de către MNIT Cluj.

Premierea elevilor va fi urmată de o serie de activităţi de reconstituiri istorice, prezentarea unor categorii şi tipuri de armament şi echipament militar antic şi medieval precum şi activităţi interactive cu publicul, susţinute de către membrii Asociaţiilor Virtus Antiqva, Străjerii Cetăţii Bistriţa şi Datina Străbună.


De asemenea, clujenii vor putea vizita expoziţiile temporare  ”O vară la Muzeu; Wunderkammer - Cabinetul de curiozităţi”, ”Arme din colecţia Muzeului Naţional de Istorie a Transilvaniei” precum și colecţia de Istorie a Farmaciei (Piaţa Unirii nr. 28), care poate fi viztată între orele 10.00-16.00.

Potrivit reprezentanților muzeului de istorie clujean, accesul tuturor vizitatorilor va fi gratuit la toate expozițiile și evenimentele organizate cu ocazia ”Zilei porților deschise”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter