Actualitate

60.000 lei din bugetul local pentru cadourile copiilor angajaţilor din Primărie

597 de copii ai angajaţilor din Primăria Cluj-Napoca şi 205 copii din familii nevoiaşe vor primi cadouri de Crăciun cumpărate cu bani bugetul local. Pachetele copiilor angajaţilor Primăriei conţin dulciuri, citrice, fructe, sucuri naturale şi alte produse specifice sărbătorilor de iarnă, iar cele ale copiilor din familii defavorizate doar dulciuri.

Consilierii locali vor vota, în şedinţa de joi, un proiect de hotărâre care prevede alocarea a 59.700 lei din bugetul local pentru cumpărarea de cadouri de Crăciun pentru copiii angajaţilor din Primăria Cluj-Napoca. Banii vor fi alocaţi sindicatului Civitas pentru cumpărarea de cadouri pentru copiii angajaţilor din Primărie şi ai angajaţilor serviciilor publice aflate în subordinea Consiliului Local.

În proiectul de hotărâre se menţionează că sindicatul Civitas organizează în fiecare an serbarea Pomului de Crăciun pentru copiii salariaţilor, iar fondurile necesare organizării acestui eveniment sunt alocate din bugetul local, la iniţiativa primarului. “Consiliul local al municipiului Cluj-Napoca va aloca suma necesară achiziţionării cadourilor pentru copiii salariaţilor Primăriei municipiului Cluj-Napoca şi ai salariaţilor serviciilor publice înfiinţate în subordinea Consiliului Local, respectiv 59.700 lei, constând din 597 copii x 100 lei/pachet/copil. Sindicatul Civitas va organiza Serbarea Pomului de Crăciun şi va achiziţiona cadourile pentru colindătorii şi soliştii participanţi la aceste festivităţi. Cadourile vor consta în dulciuri, citrice, fructe, sucuri naturale şi alte produse specifice sărbătorilor de iarnă”, se arată în proiectul de hotărâre.


20.500 lei pentru copiii nevoiaşi

Tot din bugetul local vor fi alocaţi bani şi pentru cumpărarea de cadouri pentru copiii nevoiaşi aflaţi în evidenţa Direcţiei de Asistenţă Socială şi Medicală din cadrul Primăriei Cluj-Napoca. Pentru copiii din familii defavorizate va fi alocată o sumă care reprezintă o treime din totalul sumei destinată cadourilor pentru copiii angajaţilor din Primărie, mai exact 20.500 lei. Pachetele cu cadouri pentru aceşti copii vor fi tot în valoare de 100 lei/pachet/copil, dar vor conţine doar dulciuri. “Propunem să alocaţi aprobarea sumei de 20.500 lei de la bugetul local pe 2013 al Direcţiei de Asistenţă Socială şi Medicală, în vederea achiziţionării de produse alimentare (dulciuri) pentru acordarea a 205 pachete la preţul de maxim 100 lei/pachet care să fie distribuite copiilor din familiile beneficiare aflate în evidenţa Direcţiei de Asistenţă Socială şi Medicală”, este precizat în proiectul de hotărâre.  

Cadourile vor ajunge la copiii din evidenţele serviciilor de specialitate ale Direcţiei de Asistenţă Socială şi Medicală, respectiv beneficiarii de la Centrul de Zi Ţara Minunilor, Centrul de Servicii Social-Medicale, Centrul Social de Urgenţă, precum şi cei care frecventează Centrul de Zi provizoriu pentru copiii din rampa de gunoi.

Ultimele Stiri
abonare newsletter