Actualitate

Conducerea Salinei Turda: primarul doreşte instalarea unui Consiliu de Administraţie obedient

Sorin Săveanu, directorul tehnic al Salinei Turda îi răspunde primarului Tudor Ştefănie care a cerut, vineri, demisia conducerii salinei şi a Consiliului de Administraţie.

Conducerea Salinei Turda afirmă că toate obiectivele la care a făcut referire primarul din Turda, Tudor Ştefănie sunt clare din punct de vedere tehnic, însă toată această situaţie este politizată.

Referitor la Centrul SPA despre care primarul a afirmat că a fost afectat de managementul defectuos al Salinei Turda, Sorin Săveanu precizează că “termenul contractual de finalizare a lucrărilor a fost decembrie 2012. Acest termen a fost prelungit până la 31.03.2013. Din valoarea totală contractată de 7.316.171 lei, la data de 31.03.2013 era facturat şi plătit suma de 3.924.639 lei, adică exact 53,64%. Despre ce vorbim? Cu toţii ştim că actuala conducere a fost instalată în 26.03.2013. Concluziile vă aparţin”, declară Săveanu. El adaugă că în ceea ce priveşte acest obiectiv de investiţii totul s-a petrecut după dorinţa tehnică şi comercială a primarului.


Potrivit directorului tehnic, constructorul comunică finalizarea lucrărilor în 07.11.2013. “E de neînţeles logica d-lui  primar de a bulversa activitatea administraţiei taman când ar trebui convocată recepţia”, menţionează  Sorin Săveanu.  Conducerea Salinei mai spune că “ »cu totul întâmplător », comunicatul d-lui primar a fost emis chiar în ziua când ar fi trebuit să semnăm împreună cu constructorul procesele verbale de punere în funcţiune a echipamentelor aferente potenţialei receptii, iar constructorul nu s-a prezentat”.

Referitor la  “Bazinul de înot didactic”, conducerea Salinei consideră că “dacă cumva administratorii nu sunt cei agreaţi politic, pot fi acuzaţi foarte simplu că au scăzut profitul”.  Potrivit lui Săveanu, din punct de vedere politic, există doar două posibilităţi: “ori eliminăm actualul CA şi punem unul obedient care să duca “în spate” şi mai ales “în linişte” avariile cât s-o putea, ori stăm cu toţii la masă şi găsim rezolvarea. De aici nu putem ieşi, deoarece tehnica nu are culoare politică”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter